2018-12-21
最近天氣咁凍☃️,最適合就係打邊爐。♨️♨️♨️今日陪老公到深水埗電腦商場買嘢,難得去到深水埗就決定帶佢到之前朋友介紹過的<六十六十火鍋>圍爐取暖。😈😈😈每人$200仲要不收加一就可以有8款海鮮+6款火鍋配料,超抵哦💰💰💰由於時間尚早所以食客不多,但明知有海鮮🦐🦀🐟就當然要早啲到,否則沽清冇得食就唔好喊😂😂😂海鮮🌊當中有得揀肉蟹🦀,鮑魚,扇貝,貴妃蚌,海蝦🦐,帶子,流浮山蠔等等超多選擇😍😍😍,一時間真係唔知揀邊樣好。😅😅😅番茄濃湯底🍅真係有原個蕃茄喺裏面,超濃郁的呢~~😄😄😄〈貝類X2~油蜆及黃沙白〉急不及待的先吃海鮮,油蜆和沙白都漲卜卜好飽滿,清甜無沙,正!!😋😋😋〈肉蟹〉肉蟹🦀就成隻上,我唔客氣喇😍😍😍雪白嘅蟹肉🦀好鮮甜而且仲爆多膏,喜出望外。🤩🤩🤩〈扇貝,鮑魚,貴妃蚌,帶子〉🐚另外四款帶殼嘅海鮮外殼🐚都好完整,新鮮有光澤,粒粒肉都癡住個殼,絕非環保殼貨色。(不知環保殼是什麼的朋友可自行google一下,就會明白是什麼差勁的東西)。🙈🙈🙈〈流浮山蠔〉流浮山蠔就最令我滿意😍,飽滿之餘仲超重蠔味,一啲都唔腥而且冇滑潺潺的感覺,超正。👑👑👑〈西班牙豬梅肉,美國肥牛〉食完海鮮🦐🦀
番茄濃湯底🍅真係有原個蕃茄喺裏面,超濃郁的呢~~😄😄😄
〈貝類X2~油蜆及黃沙白〉
〈肉蟹〉
肉蟹🦀就成隻上,我唔客氣喇😍😍😍
雪白嘅蟹肉🦀好鮮甜而且仲爆多膏,喜出望外。🤩🤩🤩
〈扇貝,鮑魚,貴妃蚌,帶子〉🐚
〈流浮山蠔〉
〈西班牙豬梅肉,美國肥牛〉
食完海鮮🦐🦀🐠就到肉類🐮🐷,味道濃郁又唔韌,滿意滿意。👍🏻👍🏻👍🏻
〈萵筍。娃娃菜。芝士腸。黑木耳。〉
另外亦點了其他本身喜愛的火鍋配料,最開心是有萵筍,不是每間火鍋店都有的喔😍😍😍
總結:每人$200仲要唔收加一就有咁多款海鮮食,性價比高👍🏻👍🏻👍🏻