2018-12-03
今日嚟咗荃灣呢間稻八食自助放題,其實係比炸串吸引,之前喺大阪試過,見到呢一度有得自己玩又有得食,價錢又唔貴,仲幾親民,所以決定一試,估唔到真係唔錯,都會推薦大家去試吓。今日我試咗呢一個$208嘅特級美國穀字牛放題,再加$20刺身任食,唔加$20對唔住自己,超抵食一嚟到餐廳職員會先俾我揀下鍋底,我就揀咗打邊爐必食嘅日本壽喜燒,之後餐廳職員會將放題包嘅所有肉類比一轉大家,再等埋刺身,同埋自己出去拎各款蔬菜及丸類,影得大合照喇🤤🤤放題嘅肉類包括日本北海道雞肉、美國肥牛、羊肉、豚肉,岩哂食肉獸👻😍仲送牛白肉同牛柳粒添!雞肉好嫩滑,一啲都唔鞋口,係唔同啲🤩而美國肥牛嘅油脂分布均勻,而手切牛肉口感都淋淋的,牛味都頗濃,幾鐘意牛白肉,任食黎講都真係幾抵食!滿意除咗肉類,刺身都有好多選擇,三文魚、北寄貝、甜蝦、油甘魚、帶子、等等,都係要乜有乜,新鮮度唔錯,$20一定要加👍🏻嚟到呢度嘅賣點炸物串,炸物串燒嘅選擇都好多,當中我最鍾意嘅就係炸蝦天婦羅, DIY個感覺好得意😎自己揀完串燒,沾上粉漿同麵包糠就可以自己落油鑊炸啦😍😍玩得又食得!餐廳做會好貼心咁有個計時器,大概1分鐘10秒就完成啦,旁邊仲有好多個唔
餐廳做會好貼心咁有個計時器,大概1分鐘10秒就完成啦,旁邊仲有好多個唔同嘅味粉俾大家加上去。
呀!仲有個賣點,就係星期一至四食依個放題一位會送一件和牛壽司,師傅仲親自係你面前燒問你要幾成熟,好正呢😍
最黎係各種丸類、蔬菜、前菜任食
擺得乾淨企理,選擇都算多!真係好多野食好豐富好飽🙈
最後唔少得甜品,仲有雪糕雪條任食架!
飲品都係,$208+$20真係覺得回晒本,棒住個肚走,會回頭