唔好比個地區呃左 呢間唔係普通茶記😂 夜晚好多高級私房菜食架!👨🏻‍🍳主廚寶哥有接近30年下廚經驗 之前都有唔少報道 仲上過大台tim📺~時間關係 我地淨係去食個午市套餐🥸 lunch menu都幾平民價😂 加6蚊轉凍飲都唔洗$100pp 埋單~ 個set仲包埋老火湯🤗飲得出係真材實料熬出黎 店員保證所有食物飲品都冇味精 所以飲晒都完全唔口渴~1️⃣竹筒土魷蒸鮮肉餅飯 $58打卡之選📸大大個竹筒載住塊肉餅就黎滿瀉咁🤣肉餅好有咬口 店員大推話肉餅係用新鮮豬肉蒸嘅🐽 每日朝早新鮮到貨!用匙羹吉開個肉餅撈埋竹筒入面d飯 d飯粒係長身泰國米 夠晒乾身又香飯味 唔錯又飽肚~2️⃣蝦仁海鮮煎兩面黃 $80麵餅好大塊🤣軟硬適中 仲要係金黃色 靚過买醉過酒樓果d!蝦仁同魷魚份量都唔少 真係飽到食唔晒😂餐飲方面 我地就accept左店員大力推介既凍奶茶同凍檸茶🍋因為!呢個係餐廳自家出品港式花香茶底🌷試晒兩款之後 我地覺得凍奶茶更勝一籌🤗係嗒到陣花香味🤣茶味出得黎又清新 飲完唔會好似快餐店果種有d野痴住條👅既感覺😜

時間關係 我地淨係去食個午市套餐🥸

個set仲包埋老火湯🤗飲得出係真材實料熬出黎
店員保證所有食物飲品都冇味精 所以飲晒都完全唔口渴~

1️⃣竹筒土魷蒸鮮肉餅飯 $58
打卡之選📸大大個竹筒載住塊肉餅就黎滿瀉咁🤣

2️⃣蝦仁海鮮煎兩面黃 $80
麵餅好大塊🤣軟硬適中 仲要係金黃色 靚過买醉過酒樓果d!
蝦仁同魷魚份量都唔少 真係飽到食唔晒😂

因為!呢個係餐廳自家出品港式花香茶底🌷