2020-06-16
今日喺青衣一帶打波,打完波就去搵好嘢食啦!見到翠怡花園有一間叫做當下既黃店,於是就黎幫襯啦!超級推薦!呢間黃店裝修都唔會話有好多好明顯嘅文宣,但係佢嘅餐牌一放低你就會見到佢寫咗幫香港人打氣嘅字句!竟然仲會每日提供三十免費午餐比有需要既人真係好有心!今次必須要推薦佢嘅晚餐套餐!因為真係極度抵食!就係佢個1+2+3+4+5+6 套餐,只係369蚊,就包曬兩碗餐湯、兩個田園沙律、一碟四隻既雞翼、一碗任選意粉、一個任選主食同兩杯雪糕,包埋餐飲,全部都係勁大份又好味!呢個價錢真係難以置信!超級抵食😍首先兩碗餐湯係洋蔥蘑菇忌廉湯,勁足料,每一啖都有好多蘑菇碎,有好香嘅蘑菇,又因為加咗洋蔥,吊起左隻味,所以更加惹味。田園沙律真係好震驚,因為我冇諗過係咁大碟!平時好多餐廳跟餐嘅沙律只係一個細碗仔幾條菜,但係呢碟沙律真係超級有誠意!望落好似70幾蚊一件嗰啲咁多,佢用嘅甜醋油好好味,絕對唔會太酸,呢個份量跟餐餸一碟已經好抵玩,但係佢仲要係每人一碟!真係勁誇張!性價比極高,而且真係好好味~蜜糖燒雞翼,又係有好足料嘅蜜糖,你會見到隻碟有好多蜜糖汁,佢嘅雞翼都燒得幾好味,蜜糖甜甜地再加雞翼本身小小嘅鹹味,撞落美
蜜糖燒雞翼,又係有好足料嘅蜜糖,你會見到隻碟有好多蜜糖汁,佢嘅雞翼都燒得幾好味,蜜糖甜甜地再加雞翼本身小小嘅鹹味,撞落美味~
呢度嘅任選意粉同埋主食全部每樣都係唔同價錢,但係如果你跟餐嘅話,係完全唔使加錢,呢個又係超抵食!
我地叫左個忌廉汁青口意大利飯,啲青口有好多隻,拆曬出黎撈飯食好好味~質地軟軟地,有少少海鮮香味,忌廉汁又係調味好高質,撈住咁食意大利飯勁惹味!好有驚喜~
主食我地叫左個澳洲肉眼扒,都係勁高質,大大塊,外脆內軟,五成熟既口感不得了,仲有佢比既醬汁又係調得超好味,點牛扒黎食一流,佢仲有薯菜,薯角黎!超高質,點牛扒汁黎食真係超好味~真係樣樣野都又多又好味~
最後既甜品係雪糕,又係勁驚喜,放得咁靚!有忌廉同朱古力醬,超靚~亦都令杯雪糕個味更加豐富❤️
順帶一提,呢度既店員態度好好,waitress姐姐都好好耐性同你介紹同推薦餐牌上既食物~
超抵食超級滿足又大飽口福既一餐!💖一定會再回頭!