2022-11-07 64 views
平時都多係佐敦覓食,今次見到呢間越南野有個好抵既一人餐,就決定試試佢🤪我地Order左個一人餐($76),揀左生牛肉湯河、蝦餅同荔枝紅茶,另外仲叫左個香茅豬頸肉撈檬($58)、挪威三文魚米紙卷($48)同烏龍茶($10)🙌🏻-講左主食先啦😛個生牛肉湯河個湯好香濃,甜甜地,牛肉都比得幾多,食落一D都唔Un😬食到一半食到悶仲可以加D海鮮醬落湯,飲落會多左陣鮮味❤️個撈檬D豬頸肉口感爽嫩,表面唔知係煎定焗過,幾脆口😛配埋D檬粉、青瓜絲、紅蘿蔔絲同炸蒜,味道同口感都好豐富!本身以為跟餐小食唔會比好多,點知都有成四舊蝦餅😍佢係岩岩炸起,夠曬熱同脆,D蝦肉都幾彈牙,個蝦餅表面仲撒左D芝麻,賣相好吸引🤤至於個挪威三文魚米紙卷我都係第一次食,原來用三文魚做配料都幾夾😮食落有青瓜既爽脆,又有個米紙既煙韌,佢本身個味道係比較清淡既,但一加埋個撈檬汁就好好食😍整體我覺得呢間D野食都幾好,仲要又平又足料,真心抵食💛

整體我覺得呢間D野食都幾好,仲要又平又足料,真心抵食💛