2020-09-11 2094 views
第一次嚟呢間餐廳度食,最強烈嘅感覺就係好夠平,喺銅鑼灣食雞煲食到新界嘅價錢,真係好少見!成人晚上每位$200有找,食足90分鐘,環境都坐得幾舒服,雞煲兩個人食嘅雞件係夠嘅~咁當然價錢平,食物質素就要犧牲一啲啲,但我個人覺得性價比好高,因為牛肉幾靚。另外,配料選擇亦都算有好多,蔬菜類別應有盡有,我就嗌咗粟米、蓮藕片都唔錯。響鈴、丸類、芝士腸呢啲都係我打邊爐必不可少嘅!呢度亦都有平時打邊爐最愛嘅紅薯粉,吸晒啲雞煲嘅味,正呀!嘢飲方面,都有一小小嘅驚喜就係竟然有Apple Cider!平時食放題嘅地方都好少見會有,呢個好加分!其他飲品就同其他餐廳嘅都差不多,都有樂天嗰隻檸茶,但就冇忌廉溝鮮奶。甜品係雪條~熟食方面,有魚蛋同埋鳳爪,但係因為我哋主要想食雞煲,就冇特別試~醬料佢都有好多選擇,醬類係比較多嘅~仲有特製雞煲醬!可以拎嚟撈麵食,滿足晒雞煲迷嘅心!

甜品係雪條~

醬料佢都有好多選擇,醬類係比較多嘅~仲有特製雞煲醬!
可以拎嚟撈麵食,滿足晒雞煲迷嘅心!

• 雞煲