2024-10-25
✨得寶軒私房菜✨私房菜不嬲係我嘅最愛 可以睇得出師傅嘅功力 今次同屋企人嚟試呢間私房菜 每一道菜都真係充滿驚喜 而且埋單之後價錢更加驚喜 性價比超級高‼️😍超級推薦大家黎試 同長輩嚟更加一定會俾人大讚‼️🥢鬼馬油炸鬼師傅將蝦滑讓入油炸鬼中間 油炸鬼非常香脆 而中間嘅蝦滑份量一啲都唔手軟 蝦滑鮮甜彈牙 配上脆卜卜嘅油炸鬼 真係一流👍🏻🥢陳皮欖角骨排骨充滿欖角嘅鹹香氣 將排骨炸得非常酥脆 入口酸酸甜甜 仲有陳皮嘅回香 用嚟送飯一流!🤤唔小心一口氣就食咗半碗飯 大推👍🏻🥢自家製豆腐配時蔬呢個自家製豆腐非常驚喜 入面非常軟滑 質地有少少似日本嘅玉子😚豆香味好出 而且佢哋條配嘅芡汁非常夾 當中嘅菇類亦非常出色😍🥢金瓜黑豚肉蒸海蟹海蟹非常大隻 重點係非常多膏 好似食極都食唔晒咁🤤而且肉質結實 蟹隻非常新鮮👍🏻蟹汁嘅鮮味更加流入肉餅入面 令本身就肉味香濃嘅肉餅更添一種鮮味😋🥢杏汁白肺湯運用杏仁豬肺以及雞件煲成嘅湯 用慢火多個小時去煲 要煲白色嘅樣 當中需要慢火同時間 佢哋嘅湯非常清甜 飲完一碗忍唔住即刻飲第二碗🥹👍🏻係我飲過最好飲嘅湯😍湯類需要預約大家想飲嘅話要提早訂🫶🏻🥢群龍歸巢超重本同埋超打卡嘅一道
🥢鬼馬油炸鬼
🥢杏汁白肺湯
杏汁白肺湯
杏汁白肺湯
🥢群龍歸巢
超重本同埋超打卡嘅一道菜 用龍蝦做主角 造成一架龍蝦船 直程有成張枱咁大架🤣當然係因為佢哋選用嘅龍蝦非常足兩大隻 師傅將龍蝦肉拆出 加入芡汁 然後鋪上喺由蛋白同牛奶組成嘅茶碗蒸入邊 茶碗蒸由香濃嘅蛋香同埋奶香 而龍蝦非常彈牙🤤喺呢度嘅招牌菜 聽講係由呢度嘅主廚創作👍🏻
群龍歸巢
群龍歸巢
🥢番薯糖水
加入薑同紅糖煮成嘅番薯糖水非常暖胃
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌕(爆分‼️)
性價比指數: 🌕🌕🌕🌕🌕(爆分‼️)
番薯糖水