2023-06-16 2366 views
#搞串個pantry放假通常大家都會想食好嘢💕,由lunch食到dinner!!今次就嚟到一間喺#青衣 、#大角咀 、#將軍澳 、#九龍灣 ,都有分店嘅台式任食#火鍋 店🍲,試吓佢抵食嘅lunch火鍋😋!!餐廳嘅lunch 90分鐘火鍋任食set,大概分為四至五種,分別主要係肉類種類嘅唔同🍖,其他大部份都係自助吧到自己拎🥳。而我哋就嗌咗第二個價位嘅任食火鍋($185),可以嗌澳洲特選牛肉🐮、美國牛板腱、上選安格斯牛肉、豬梅花、羊肉卷🐑、阿嬤燒酒雞🐓。任叫嘅肉類,望落冇乜特別,食落口都正正常常,口感同味道都OK😙。反而最值得推介嘅係,佢哋嘅自助吧🤩!!除咗啲火鍋料,例如蔬菜🥗、麵🍜、丸類之外,仲有大量熟食!!例如有小籠包、麻油雞、滷水豬腳、炸芋泥球等等💕,就咁聽落已經好吸引!!呢度仲有自己𢳂嘅滷肉飯🍚。熟食嘅種類真係非常多,而且所有熟食嘅味道、口感,同其他餐廳餐廳嘅感覺唔會差太多🤩,有啲仲好食啲添!!甜品方面,有雪條、雪糕杯🍨,仲可以自製芋圓涼粉!大家如果 lunch就已經想食得heavy啲😜,真係推薦大家嚟呢間餐廳試吓佢哋嘅lunch火鍋任食,建議大家可以嗌啲再平啲嘅set🥳💨!!
#搞串個pantry

2023-04-14