2024-10-20
呢日友人帶咗我嚟青衣城打邊爐,呢間台式火鍋做緊”日本JA全農和牛嘉年華”有買一送一優惠😮 仲送500g嘅日本和牛,真係好抵呀😻 呢個套餐除咗日本和牛,都有多款肉類提供,牛魔王一定會鍾意😉鍋底除咗恆常有嘅八款鍋底之外,亦有推出期間限定鍋底😆 我哋試咗台南清香椰子雞鍋,喺打邊爐之前我試咗一啖湯底,真係好清甜,入面除咗有烏雞之外,仲有蟲草花、杞子同埋椰子片🥥肉類“日本JA全農和牛嘉年華” 除咗有額外附送嘅日本A5和牛之外,其他嘅肉類餐點係等於”美國極佳牛肩胛肉晚餐”,所以買一送一嚟講,其實價錢幾抵食🤩 500g嘅日本A5和牛令人好滿足呀,因為佢嘅雪花勁靚,入口即溶🐮 呢個套餐仲包括其他豬、牛、羊同埋雞。當中嘅美國極佳牛肩胛肉牛肉味道幾濃郁,而且淥完都幾嫩滑。海鮮海鮮方面,呢度有兩款鮮魚片、海蝦、墨魚仔、墨魚滑等等。個人幾鍾意佢嘅墨魚仔,食落口幾爽彈🦑火鍋配料有台灣嘅鴨血同埋蜂巢豆腐,兩款都好適合火鍋🍲 可以喺QR code落單之餘,外面仲有個排列整齊嘅自助吧,有大量丸類同埋蔬菜🥬 咁就可以均衡飲食啦,又有肉又有菜。熟食區台式嘅熟食都有好多種,除咗有常見嘅台灣腸之外,個人鍾意佢嘅藥膳雞腳同埋台
鍋底
肉類
海鮮
火鍋配料
熟食區
台式嘅熟食都有好多種,除咗有常見嘅台灣腸之外,個人鍾意佢嘅藥膳雞腳同埋台式滷豬手,兩款都炆得好入味🐷 餐廳仲增設咗一個台式小菜任食嘅區域,我比較遲先發現到呢個區,位置喺餐廳入口附近。台式小菜非常受歡迎,見到好多客人都食得好滿足😗
甜品
甜品方面,除咗有雪糕雪條任食之外,喺自助吧嘅一旁仲有個甜品區,入面有DIY台式仙草芋圓同埋西式嘅芝士蛋糕🍰 呢個芝士蛋糕食落口好綿密,雖然比較飽肚,但係都推薦大家試吓,我仲用雪糕配埋芝士蛋糕一齊食添呀🤪
飲品
餐廳提供嘅汽水居然有人氣產品 生 百事🥤 另外亦都有店舖自家製嘅無糖茶,比較特別嘅係見到白桃烏龍茶嘅茶包入面有啲白桃粒粒,落去嘅白桃味好清香🍑 另外亦都有啤酒任飲。
而家餐廳做緊買一送一優惠,約埋朋友一齊嚟食就啱晒啦💛