2022-01-04
前排聽聞新蒲崗有間好正嘅日本野,呢幾日放假即刻約朋友黎試下,順便慰藉一下病毒兩周年回鄉無望嘅心靈🥲*倍化帶子吞海膽 $88*餐牌寫必食推介就梗係要叫啦😍超厚嘅帶子夾住一大舊海膽,外面再用紫菜包住,一啖咬落去口感一流,極度邪惡🤤*軟殼蟹手卷 $26*以前去元X壽司好鍾意食🤪見呢度價錢都OK就試下啦,即叫即整,軟殼蟹脆卜卜,正呀😋*珍寶赤蝦 $38 2隻**油甘魚腩$68 4切*性價比幾高,特別係油甘魚腩😍超肥美*雞軟骨粒 $35*新鮮熱辣炸起😋呢個價錢黎講份量都算多*鹽燒牛舌 $28*鹽燒牛舌上面加d黑椒粒,厚肉多汁👍🏻*金菇牛肉串 $28*估唔到28蚊有4舊咁多,食落唔會乾爭爭又唔靭👌🏻*海膽海鮮炒飯 $128*除左海膽之外,重有好多海鮮配料,有蜆肉、蝦、魷魚,啖啖都有海鮮嘅感覺好正😆😆主角嘅海膽就當然係大大舊啦😍😍*珍味丼 $108*牆上有d黑板仔寫左時令嘅刺身同其他海鮮,是日珍寶丼有三文魚、鮑魚、希靈魚、甜蝦、帶子、拖羅蓉😱😱😱豐富到一個點,呢個價錢重包埋麵豉湯同沙律🥗保證新鮮,真係超值呀🤩*Orion啤酒 $28**富士山柚子梳打 $22*食咁多好野梗係要啤啤佢,來自沖繩嘅Ori
*倍化帶子吞海膽 $88*
*軟殼蟹手卷 $26*
*珍寶赤蝦 $38 2隻*
*油甘魚腩$68 4切*
性價比幾高,特別係油甘魚腩😍超肥美
*雞軟骨粒 $35*
新鮮熱辣炸起😋呢個價錢黎講份量都算多
*鹽燒牛舌 $28*
鹽燒牛舌上面加d黑椒粒,厚肉多汁👍🏻
*金菇牛肉串 $28*
估唔到28蚊有4舊咁多,食落唔會乾爭爭又唔靭👌🏻
*海膽海鮮炒飯 $128*
*珍味丼 $108*
*Orion啤酒 $28*
*富士山柚子梳打 $22*
食咁多好野梗係要啤啤佢,來自沖繩嘅Orion🤤另外重試左枝柚子味梳打,唔太甜,飲落幾fresh😋
呢度午市冇加一,所以平日黎都幾多人,餐廳外圍重有時令海鮮可以買走,呢間一定要encore🥳