2021-07-27
今日得閒帶婆婆黎元朗搵食,聽朋友講呢間打邊爐好正,於是黎試下門面個牌好易見😂我地大概6點半黎到,時間尚早但入面已經坐左幾枱客入面係懷舊feel既裝修我地決定先食雞煲!好推介呢個重慶鮮辣雞煲,佢唔似出面啲雞煲得味精既鹹味,真係有花椒八角,我地嗌左小辣,覺得岩岩好,辣得黎唔搶香味👍🏻好耐冇食既臭豆腐,炸得好透,加埋啲XO醬味道好夾呢個雪花肥牛望落已經覺得靚,建議大家唔駛點任何醬油,因為佢索左個湯底味已經好濃味,牛味都尚可,兩個人嗌左細size已經好夠食佢地既手打墨魚同蝦丸好彈牙,墨魚同蝦味都十分出,手打同機造既真係差天共地足料既鮮蝦雲吞手打鹹蛋豬肉丸!從來未食過,咬落去有粒鹹蛋黃,鹹香味濃墨魚水上飄開頭唔明點解叫水上飄,一放入去個鍋度就知道😂一片魚肚包住墨魚滑,熟左好大舊😂都幾好食但一人食兩舊就太多了,四個人一人一舊就岩岩好仲有個素盛,大大份,最後都唔係幾食得哂🙈 (佢其實有兩舊冬菇,淥左舊落去先想影下相😂)嗌左渣老闆押水果茶用lipton👍🏻好多水果,蘋果好甜兩個人又係唔係好飲得哂幾推薦呢間火鍋,平時出親去打邊爐都一定比啲味精搞到係咁想飲水,食呢間完全唔覺得口渴,下次會黎試小菜!補充:想
門面個牌好易見😂
我地大概6點半黎到,時間尚早但入面已經坐左幾枱客
入面係懷舊feel既裝修
我地決定先食雞煲!
好耐冇食既臭豆腐,炸得好透,加埋啲XO醬味道好夾
足料既鮮蝦雲吞
手打鹹蛋豬肉丸!從來未食過,咬落去有粒鹹蛋黃,鹹香味濃
墨魚水上飄
開頭唔明點解叫水上飄,一放入去個鍋度就知道😂
一片魚肚包住墨魚滑,熟左好大舊😂都幾好食
但一人食兩舊就太多了,四個人一人一舊就岩岩好
嗌左渣老闆押水果茶
用lipton👍🏻好多水果,蘋果好甜
兩個人又係唔係好飲得哂
補充:想讚侍應姐姐,好有禮貌,主動幫我地加湯換碟👍🏻👍🏻👍🏻