2022-04-29
🤍鍋心海鮮火鍋 (觀塘)🖤觀塘馬蹄徑5號寶峰大廈地下及1樓想食海鮮又懶得買餸備料洗乾淨,我哋就嚟左呢度,結果非常驚喜,二百幾蚊已經可以食到好多款海鮮配料😍入到去餐廳,坐位寬敞,而且店員會先提供煮海鮮最佳時間既Qr code,唔怕煮過龍,夠哂細心~1️⃣揀鴛鴦鍋湯底:有多款選擇,店員推介四川麻辣鍋,果然湯底唔油又惹味,另外我哋仲揀咗瑤柱蘿蔔豬骨湯夠哂清甜,煮海鮮好夾。2️⃣海鮮三選一,分別有:🔸肉蟹+沙白$218🔸龍蝦+沙白$238🔸龍蝦+肉蟹$268我哋就揀咗一個龍蝦餐同埋一個蟹肉餐,兩樣海鮮都可以食到🦞龍蝦有一半,有一隻手掌咁大,而且肉質鮮甜,爽口彈牙!🦀肉蟹非常驚喜,我地煮耐左少少,但肉質仲好嫩仲有唔少蟹膏!🤩🦪沙白鮮甜無沙,粒粒都食得。3️⃣自選5款海鮮:我地揀左鮑魚、花甲、蝦、大蚌同大尾魷,款款海鮮都絕對新鮮,其中海蝦夠鮮甜,仲要識郁,另外鮑魚好彈牙又大隻,每人一隻真係唔夠喉4️⃣每位自選4款配料:有多達60款配料揀,2個人可揀8款,推薦鴨血、炸響鈴、肥牛,配麻辣湯最夾。尤其汕頭牛丸咬落會爆汁又彈牙,必食!⭐️本身套餐係二人份量,但出面醬料區竟然仲有印尼撈麵、出前一丁同米粉仲無限添加,好驚喜有印
🖤觀塘馬蹄徑5號寶峰大廈地下及1樓
2️⃣海鮮三選一,分別有:
🔸肉蟹+沙白$218
🔸龍蝦+沙白$238
🔸龍蝦+肉蟹$268
我哋就揀咗一個龍蝦餐同埋一個蟹肉餐,兩樣海鮮都可以食到
🦞龍蝦有一半,有一隻手掌咁大,而且肉質鮮甜,爽口彈牙!
🦪沙白鮮甜無沙,粒粒都食得。
3️⃣自選5款海鮮:
⭐️本身套餐係二人份量,但出面醬料區竟然仲有印尼撈麵、出前一丁同米粉仲無限添加,好驚喜有印尼撈麵揀!不過個餐已經夠份量食得好飽,我地勉勉強強只食到一包,歡迎大胃王挑戰😝