2017-12-04 49 views
這裏 環境舒適闊落,適座位寬敞,最適合三五知己飲酒打邊爐聊天。冬瓜海鮮鍋$128這裏湯底的選擇很多, 滋補花膠雞鍋, 椰子雞鍋, 清酒花甲鍋也值得一試。 但這一次我們選了冬瓜海鮮鍋$128。 這湯底出乎意料的好味, 一打開鍋蓋, 冬瓜在煲內圍成一圈,瓜上放滿很多海鮮, 整齊地排列鮮蝦、鮑魚、蟹柳等等,湯底清香鮮甜。本地手切肥牛(例) $188打邊爐絕不能沒有肥牛,而且一定揀新鮮又矜貴的本地手切肥牛。手切肥牛考刀工,太薄或太厚都會影響口感,每一塊都油花比例平均,色澤紅潤,肉質軟滑多汁、牛味濃郁。推介!時令海鮮拼盤$98/位(兩位以上,每人只可以點一次)拼盤有五款海鮮咁多:美國桶蠔、新鮮鮑魚、龍蝦半隻、海蝦、蚌。所有嘅海鮮都好新鮮,到最後湯底真係超鮮甜。這裏的飲品,我推介菊花茶, 一日後便知是自家製, 濃濃的菊花香, 完全沒有糖水的感覺, 最適合一邊打邊爐, 一邊喝,一邊清熱解毒。

冬瓜海鮮鍋$128

本地手切肥牛(例) $188

時令海鮮拼盤$98/位
(兩位以上,每人只可以點一次)

$330 (Dinner)