小編今次係第一次嚟呢一間日本餐廳其實成間餐廳都幾有feel😜嘢食嘅質素亦都係非常之唔錯 賣相亦都非常精緻.🐷石垣貝新鮮石垣貝 鮮甜多汁 開始嘅時候食 就覺得非常開胃 點埋檸檬汁 非常之fresh😝.🐷雜錦天婦羅(三蝦四菜)天婦羅外脆內軟 而且菜式係被用心設計過連啲普通嘅麵條都可以整到成朵花咁天婦羅最緊要多款式 呢個天婦羅就有齊蝦、茄子、南瓜等等😜 真係豐富.🐷軟殼蟹蜜柑沙律沙律清新爽口 蟹肉鮮甜 配上蜜柑酸甜搭配😎 互相中和🥸 .🐷辣酒煮廣島蠔酒香味濃🤪 蠔肉鮮嫩 小編唔係好食得辣 但係都接受到🤣成個湯除咗辣之外亦都係可以話幾清甜.🐷明太子雞翼明太子味道濃郁🤣雞翼燒烤得恰到好處.🐷梅+竹呢間餐廳好得意 有幾款菜式叫做梅蘭竹菊今次就試咗兩款兩款都係有好多極新鮮嘅海鮮喺飯上面成個海鮮杯咁樣蟹腳同埋鮮蝦非常之鮮甜而鮑魚、帶子、蜆肉亦都新鮮到不得了 食落去非常爽口🫶🏻🫶🏻睇落去得一個杯 但其實嗰份多到不得了 食完已經覺得好飽肚😹😹😹.【鮨一】📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈18-20樓.#吃貨日常#香港#日本菜#尖沙咀#餐廳推薦#美食分享#hkfoodie #foodiehk #尖沙咀
小編今次係第一次嚟呢一間日本餐廳
其實成間餐廳都幾有feel😜
嘢食嘅質素亦都係非常之唔錯 賣相亦都非常精緻
🐷石垣貝
🐷雜錦天婦羅(三蝦四菜)
天婦羅外脆內軟 而且菜式係被用心設計過
今次就試咗兩款
兩款都係有好多極新鮮嘅海鮮喺飯上面
成個海鮮杯咁樣
蟹腳同埋鮮蝦非常之鮮甜
而鮑魚、帶子、蜆肉亦都新鮮到不得了 食落去非常爽口🫶🏻🫶🏻
【鮨一】
📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈18-20樓
#吃貨日常#香港#日本菜#尖沙咀#餐廳推薦#美食分享#hkfoodie #foodiehk #尖沙咀美食