2024-06-30 306 views
本身非常之喜歡新加坡菜,所以香港市面上大部份新加坡菜,小妹都有去過嘗試每一間嘅海南雞同喇沙湯麵。而位於上環嘅LeeLaksa就係我會每一個禮拜都一定幫襯,有時堂食,有時外賣。今個星期每一日都唔係黃雨就紅雨,就梗係叫個外賣啦!第一就梗係叫海南雞飯,通常會叫半隻海南雞,另加兩碗油飯。咁樣叫通常會係抵過叫兩份海南雞餐。海南雞肉嫩有雞味 rating 5/5第二就係我的最愛喇沙湯麵,最鍾意佢嘅湯底非常濃郁 rating 5/5。黃金雞翼同黃金魚皮,都係我嘅大愛。不過同行嘅朋友試過話覺得太鹹,但我就係鍾意佢濃郁嘅蛋黃味 rating 5/5,豬頸肉配samba sauce ,豬頸肉肉質爽口 rating 4/5

今個星期每一日都唔係黃雨就紅雨,就梗係叫個外賣啦!

2024-06-20
TakeAway
$200 (Dinner)
  • 新加坡喇沙
  • 海南雞飯