2023-07-20
2004 views
每次搭電車經過和昌大押,我都覺得好靚好有氣氛,每經過一次都會嗌一次好想去 😍 然後朋友同我講嗰度嘅Crust Italian,有 6 月 21 號開始逢星期三有Ladies‘ Night,free flow drinks 只需要 $150,任食 bar snacks 都係 $100,已經可以 6pm 飲到 10pm 🤩 咁正唔係唔去去下話 🤤Free Flow Beverage 由容易入口嘅 Gin Tonic、Vodka Soda,到 fruity 口味嘅紅白酒,然後再到酸酸地比較 fresh 嘅 Prosecco 同 superiore Santa Margherita,完全滿足到唔同喜好唔同口味 😍 完全就係開心暢飲 🥂 唔駛就住就住 😎 而且 d 侍應都好 nice,見我地差唔多飲完就會問我地下一杯想飲邊樣 😆 我之前未試過Prosecco 同 superiore Santa Margherita,今次有機會飲下,好 fresh 好清都幾適合我口味呢 💕Unlimited Bar SnacksBaby Pizza呢個真係好好味,煙煙韌韌口感唔錯,咬落去好想番茄同埋芝士味,又唔會
Free Flow Beverage
Unlimited Bar Snacks
Baby Pizza
呢個真係好好味,煙煙韌韌口感唔錯,咬落去好想番茄同埋芝士味,又唔會乾,值得 encore 🤤
Caprese Skewer、Parma Ham & Melon
前者係義大利芝士配番茄,有少少橄欖油調味,意大利芝士屬於比較淡口嘅芝士,淡淡奶香配微酸嘅番茄,整體口味比較清新 😋 後者就係 Parma Ham 配薄切嘅蜜瓜,咁樣處理反而容易 d 將火腿同蜜瓜一齊食,鹹鹹地又有少少甜,一 d 都唔會漏 🥂
Octopus & Potato Skewer、Chicken Marinated in Paprika
八爪魚鮮甜有咬口,配埋粉粉地個實在,意外地幾夾,成功令口感有層次,第一次食呢個配搭,幾新鮮 👍🏻 串燒嘅雞肉口感比較實在,雞肉烤到焦焦地,微微地辣,bar snack 鐵腳 😊
Baby Sardine
大推呢個 🤤 沙甸魚炸到好想脆,而且味道鮮甜有魚香,一 d 都唔腥!個調味鹹鹹地微辣超唔錯 😍 完完全全係送酒必備小食 👍🏻
Potato crocquet、Arancini n'duja、Arancini truffle
Potato crocquet 係炸到好香脆嘅薯波,薯蓉處理得好 creamy,仲有少少煙肉喺入面,鹹鹹香香咁,連我平時麻麻地薯仔都覺得好食 😋 Arancini 係一種義大利街頭小食,將米包住餡料 / 調味料再炸,n'duja 係一種辣辣地嘅義大利香腸,呢兩款 arancini 口感都好煙韌,軟軟糯糯之餘個皮又好脆,配合唔同嘅配料,好特別 🤤
呢個 Ladies‘ Night CP 值真係超級高 👍🏻 小食製作用心,全部都好好味,唔會因為係任食就 hea 你 🙆🏻♀️ 酒類都好好飲,有揀過,無論你平時有無飲開酒都好適合 😆 咁樣加埋一先係 $275 一位,直接 6 點開心到 10 點 🤩 加上環境同氣氛都好好,我同朋友傾到唔捨得返屋企 😂