2023-11-06 90 views
上星期送完兩個小寶貝返學之後,我同爸爸就偷咗啲時間去食個午餐❤️,平時我自己一個人,送完返學都係返屋企快食。今次同爸爸去左食我最鍾意嘅韓國🇰🇷菜,MW Korea House佢真係好有係韓國食嘅味道,佢個Kimchi真係超好食,據知佢哋所有醬料都係佢哋老闆娘自己做🫶🏻。五花腩Gimbap🐽入面有蛋絲、醃蘿蔔、紅蘿蔔絲等配料,卷得好實淨,唔會一夾起就散晒👍芝士煎雞蛋🧀超多芝士,一夾係可以拉絲嫁🤤,仲要超大份,食完超滿足,但都有少少🤏罪惡感,但美食當前,無計埋😂辣海鮮豆腐湯🌶️個海鮮湯嘅辣味完全係我嘅辣度,即刻心心眼左🤭,入面仲有蝦同蜆,仲有一啲蔬菜,全部都好入味同鮮甜,店員仲超細心,上嘅時候提我哋記得撈好隻蛋先食😍韓式炸雞🍗佢哋嘅炸雞全部都係無骨嫁,咬落去淡淡都係肉,亦炸到外脆内滑,好juicy,仲有個醬汁係另上,可以自己決定加幾多,超貼心🫶🏻飲品方面,我哋叫左士多啤梨牛奶沙冰🍓同香蕉牛奶沙冰🍌,除咗好打卡able,仲好好飲,食完辣嘢,飲返啖甜甜冰涼嘅沙冰,真係好正😙

五花腩Gimbap🐽

芝士煎雞蛋🧀