2020-12-07
好耐冇食串燒燒物喇,好掛住燒烤嘅味道 丫!!今日就試下間喺尖沙咀有燒物食既西餐廳啦呢道只要點紅白酒就可以以優惠價食生蠔或者小食,好抵食喔除咗我最想食嘅燒物之外,餐廳仲有好多菜色選擇,頭盤呀,主食,牛扒全部都有好多海鮮喔主食有飯,意粉同埋扒類先點杯fruit punch~~果然非常fruity丫!!又唔會太甜唐揚手羽雞翼 $48 有六隻雞翼~~外皮炸得脆脆地, 雞肉就非常嫩滑仲可以配甜酸醬一齊食~~烤焗海鮮拼盤 $298最期待嘅海鮮拼盤終於嚟啦!!超興奮喔!!一上枱就見到非常澎湃~~海鮮拼盤包括有芝士焗原隻龍蝦,巴馬臣芝士焗扇貝,蒜蓉翡翠螺,芝士黑松露焗大蘑菇同埋牛油蒜蓉焗虎蝦全部海鮮都好新鮮!!虎蝦啖啖肉爽口彈牙翡翠螺肉肥厚實在又鮮甜大蘑菇非常juicy!!扇貝肉質鮮嫩 大大隻龍蝦!!超多膏芝士佈滿整隻龍蝦龍蝦肉鮮甜肥美,口感結實彈牙!!煙三文魚明太子意粉 $128好鍾意佢嘅明太子醬呀!!一啲都唔辣~忌廉夠多夠creamy,條條意粉都黏晒醬汁,食起嚟好juicy,好好味丫!!意粉嘅軟硬度又適中,唔會話太硬太淋,係我最鍾意嘅texture
今日就試下間喺尖沙咀有燒物食既西餐廳啦
呢道只要點紅白酒就可以以優惠價食生蠔或者小食,好抵食喔
好多海鮮喔
主食有飯,意粉同埋扒類
先點杯fruit punch~~
果然非常fruity丫!!又唔會太甜
唐揚手羽雞翼 $48
有六隻雞翼~~
外皮炸得脆脆地, 雞肉就非常嫩滑
仲可以配甜酸醬一齊食~~
烤焗海鮮拼盤 $298
最期待嘅海鮮拼盤終於嚟啦!!
超興奮喔!!一上枱就見到非常澎湃~~
全部海鮮都好新鮮!!
虎蝦啖啖肉爽口彈牙
翡翠螺肉肥厚實在又鮮甜
大蘑菇非常juicy!!
扇貝肉質鮮嫩
大大隻龍蝦!!超多膏
芝士佈滿整隻龍蝦
龍蝦肉鮮甜肥美,口感結實彈牙!!
煙三文魚明太子意粉 $128
好鍾意佢嘅明太子醬呀!!一啲都唔辣~