2022-05-04 847 views
🔥鐵板餐就食得多😋一塊牛扒再加啲醬汁❤ 但係我覺得鐵板餐嘅主角絕對唔係塊牛扒🐂亦都唔係佢嘅醬汁❤而係佢嗰塊熱辣辣嘅鐵板🔥當啲醬汁林落去接觸到鐵板嗰一下🔥「滋滋咋咋」🔥「煙霧瀰漫」🤤簡直係令到成個鐵板餐上面嗰塊扒瞬間昇華😍今次我就係西營盤就搵到一間唔單只係鐵板餐咁簡單😚而係「鐵板飯」😛 🔥 「鐵板飯」係將鐵板加熱後再係上面放埋食材🐂🐷同埋白飯🍚再係飯嘅中間加埋特製牛油🧈目的其實條想大家係鐵板上撈勻啲白飯同埋食材❤令味道更濃郁🤤色香味俱全😋亦唔會黏底🔥 原個鐵鑊上🔥香氣四溢😋超滋味👍而且味道仲唔錯呢🔥🐂美國頂級三角肥牛鐵板飯$128:三角肉都係牛肉嘅一個好好食嘅部位🐂唔係間間餐廳都有得食😋而且放埋落個鐵板上面烤🔥牛肉飯變得又香滑又惹味🤤配埋香蒜牛油汁😍不知不覺間成份就好快會食晒嚕😛+18仲可以追加小食🍡今次我揀咗「日式章魚燒」❤味道好正宗👍裏面仲有好多墨魚肉🐙超正👍套餐已經包埋白蘿蔔堅魚湯同埋熱蕎麥茶☕️真係抵食😋👍🐷北海道五花腩肉鐵板飯$98:呢個北海道五花腩肉鐵板飯😋我就配韓式燒肉汁☺️哇👍呢個汁真係好香好配鐵板飯🤤烤完嘅五花籃亦都「唔會鞋颯颯」😛呢個都有+18追加小食🍡 🍡呢個我揀咗「廣

🐷北海道五花腩肉鐵板飯$98:呢個北海道五花腩肉鐵板飯😋我就配韓式燒肉汁☺️哇👍呢個汁真係好香好配鐵板飯🤤烤完嘅五花籃亦都「唔會鞋颯颯」😛呢個都有+18追加小食🍡 🍡呢個我揀咗「廣島炸蠔」🦪食得出係新鮮炸嘅🔥有香有脆呢😋👍

• 美國頂級三角肥牛鐵板飯
  • 北海道五花腩肉鐵板飯