2022-11-26 62 views
2點鐘嚟到呢間型格特色泰國餐廳,同朋友點咗午餐試試。午餐有湯或沙律,主菜同飲品。我就點咗冬陰功湯,個湯清清地但係好重冬陰功味,唔太辣帶少少酸,幾啱我口味。朋友就叫咗柚子沙律,大大嚿嘅柚子好新鮮,個沙律汁好重柚子味酸酸甜甜勁開胃😋主菜係招牌泰國烤雞飯$98,個皮燒得好脆,個雞用香料醃得勁入味但係又無過咸,青瓜好新鮮,仲有個伴碟自家沙嗲雞醬沙嗲味勁濃,呢個超得👍🏻👍🏻另一個主菜泰北辣椒蟹肉闊蛋麵$108,顏色好靚,蟹肉新鮮,仲勁多蟹肉,雖然有辣椒但係又唔係好辣,個麵汁帶少少cream撈埋d芫茜,蕃茄同洋蔥,一d都唔膩😋另加$25就有是日甜品,芒果糯米飯,個飯軟棉棉,芒果甜仲要份量都唔細,好滿足😘跟餐嘅飲品我哋就以半價$21轉咗自家製嘅泰式奶茶,個顏色就同喺泰國飲嘅奶茶一樣,橙橙啡啡色好靚,茶味好濃好香💯食到3點忍唔住又加咗個Happy Hour Menu入面嘅炸雞棗配青咖喱蛋黃醬$58,做法有d似潮州嘅蝦棗蟹棗,炸得好香口,同重青咖喱味蛋黃醬好夾💯餐廳內裝修同泰國音樂嘅背景仲好有處身泰國嘅感覺👍🏻👍🏻
2點鐘嚟到呢間型格特色泰國餐廳,同朋友點咗午餐試試。

冬陰功

ASOK  Thai  烤雞飯

泰北辣椒蟹肉闊蛋麵

芒果糯米飯

自家製泰式奶茶

炸雞棗配青咖喱蛋黃醬

餐廳內裝修同泰國音樂嘅背景仲好有處身泰國嘅感覺👍🏻👍🏻

$150 (Lunch)
冬陰功
ASOK  Thai  烤雞飯