1K
2020-01-07 501 views
今晚朋友帶我去了這裡食飯,原來它是之前是在禾輋很出名的大排檔,現在這裡開店!雖然不是大排檔風格,但口味同內裡裝修仍然保留,大排檔時嘅菜式一樣可以在這裡搵到!朋友推介川味腩片豆腐煲之餘,還有原味手撕雞,鑊氣夠大排檔口味嘅XO 醬小炒皇,加埋我最愛嘅窩蛋免治牛肉石鍋飯,用上新潮石頭鍋飯方法處理!落單後最快上枱就係原味手撕雞,嫩滑雞肉上面放了爽口嘅海蜇配埋個秘製醬汁,十分好味!跟住就係XO 醬小炒皇,鑊氣十足,裡面有唔同嘅配料有蝦乾、魷魚、燒腩片、韭菜等,熱盪盪,入口十分滿足!而我最愛嘅窩蛋免治牛肉石鍋飯,上枱時店員會跟埋個沙漏計時器,當沙漏由上流向下完成後,就可以打開個蓋,再將埋豉油同埋隻蛋放入石鍋內再焗,打開時香噴噴嘅飯香撲鼻!免治牛肉與雞蛋十分配合,入口彈牙夠晒口感!川味腩片豆腐煲,一入口就食得出個陣陣嘅孜然粉味道,豆腐入口軟滑,加埋超入味嘅腩片,完全係送飯嘅絕佳配搭!而今餐過了$320就可以加$1送紅燒乳鴿或凍蟹,我選了凍蟹,完整一隻,蟹肉結實,加埋個醋汁,味道更鮮!風味十分滿足!份量夠,價錢合理,又多聚腳好地方!

風味十分滿足!份量夠,價錢合理,又多聚腳好地方!
Type of Meal
Dinner