2025-01-30
好耐都冇去過台灣,一直好想試香港正宗嘅台式餐廳。朋友介紹呢度嘅台式餐廳好正宗,而且上網都見到好多人推薦,今日一於嚟試吓啦。因嚟到估唔到呢到六點幾已經好多客人,如果上嚟試嘅記住早啲嚟食啦。佢嘅下午茶仲平過晚餐好多,真係好抵呀。首先我就叫咗一個牛肉麵,一上枱估唔到咁大碗,而且聞落都好香,食落佢嘅湯底好有中藥味,而且牛肉好大舊,麵質仲係刀削麵咁,真係好有台灣嘅風味。朋友叫咗個胡椒豬肚雞腳湯刀削麵,試咗佢一啖湯底,真係好有胡椒味。而且仲有四嚿大嘅雞腳,呢個價錢真係好抵食。呢度仲好出名芋泥吐司,不過同朋友都太飽,所以我哋就揀咗芋泥蛋餅。估唔到咁細嘅蛋餅都有咁多芋泥,食落甜甜地鹹鹹地,本身會覺得好奇怪,估唔到食落好特別。鹹鹹的雞蛋餅襯落甜嘅芋泥,好有層次感。呢間台灣餐廳又平又抵食,而且好正宗,非常推薦大家嚟試吓啊。
呢間台灣餐廳又平又抵食,而且好正宗,非常推薦大家嚟試吓啊。