2024-12-30 155 views
今日同朋友去觀塘上workshop佢就話有間新開嘅台灣餐廳咁就話去試吓佢係台灣人主理嘅 係正宗嘅台灣菜 巨無霸炸全雞外皮炸到超級酥脆 因為係手撕雞所以店員都好貼心咁樣俾咗膠手套我哋 一撕開隻雞啲肉汁即刻流晒出嚟 肉質仲好鮮嫩 果然係舖頭嘅主打菜霸道總裁牛肉麵面嘅份量啱啱好 湯底係有少少辣 令到成碗麵嘅層次提升咗好多快樂地瓜球好明顯食得出係即叫即做外皮好鬆脆內裏好軟熟咬落去仲bo一聲咁樣 老實講 佢仲做得好過台灣某啲地瓜球佛手柑梳打加愛玉佛手柑飲落去個喉嚨好舒服 再加埋梳打嘅氣泡感 愛玉嘅口感 令到成餐飯零負擔最值得一讚嘅就係佢晚市會有冬瓜茶仲有冰水同埋熱嘅綠茶住飲真係超級抵讚呀巷仔內 (觀塘)📍觀塘觀塘道436-446號觀塘工業中心4期1樓C室

巨無霸炸全雞

霸道總裁牛肉麵
面嘅份量啱啱好 湯底係有少少辣 令到成碗麵嘅層次提升咗好多

快樂地瓜球

佛手柑梳打加愛玉

巷仔內 (觀塘)
📍觀塘觀塘道436-446號觀塘工業中心4期1樓C室