2016-06-05 3741 views
抹茶控既我經友人推介, 就立即黎食呢度既抹茶SET. 價錢仲幾吸引, 可以一次食到3款抹茶食品.半熟綠茶蛋糕(每日限量發售) $68外形唔算討好, 但睇色都知幾重抹茶味, 用料十足, 我點可以忍到口.呢款蛋糕玩半熟, 中間既芝士蛋糕特別濕潤, 而且好軟心好綿密, 芝士味超濃郁, 所以好快膩.但抹茶味都好爭氣, 同樣好重抹茶味, 所以唔會好甜, 茶甘清香.正正就係呢種又軟又滑既濃厚質感, 一啖接一啖, 我停唔到啦.宇治抹茶精選 (抹茶卷蛋, 抹茶軟雪糕, 抹茶牛奶) $68另外一款更加鐘意, 就係呢個精選, 有熱飲, 有蛋糕, 仲有凍食雪糕. 佢玩哂啦, 正丫. 抹茶卷蛋, 蛋糕片好鬆軟濕潤, 一D都唔乾硬, 而且好重茶味.最吸引係唔用普通忌廉, 用抹茶打成既忌廉. 整件蛋糕既濃厚度又提升啦, 超抹茶啦.忌廉香滑少甜, 一D都唔膩好輕盈.抹茶雪糕, 不易溶而且厚身幼滑, 茶味不算好重, 奶味反而較濃, 也比較甜. 大人細路都鍾意既口味. 入口溶化開, 食到尾好涼快, 雖甜但不膩, 有點不夠喉.抹茶牛奶, 暖暖既抹茶, 奶泡細膩豐厚, 奶香與茶香交雜, 好香純甘香而易入口, 飲得好舒服.一
半熟綠茶蛋糕(每日限量發售) $68

宇治抹茶精選
宇治抹茶卷蛋
忌廉香滑少甜, 一D都唔膩好輕盈.
宇治抹茶軟雪糕
抹茶牛奶
一丁點甜都沒有, 最岩愛茶人仕, 真正享受抹茶吧.

2016-05-04
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
宇治抹茶精選
宇治抹茶軟雪糕