2021-01-08
九龍灣Megabox 真係好多好野食,想食日本野既不妨來這家位於10樓的日和號壽司料理,包你有驚喜。我們二人點了超級多野食,究竟驚喜係邊?就係壽司魚生都係半價,哇哇哇這個真的是好大的優惠,雖然沒有試過這裡的日本野,但都好想試試。我們首先點了一份火焰帆立貝鰈魚邊牛油果沙拉作前菜,別小看這份沙拉好多帆立貝和鰈魚在面頭,而且撈埋牛油果果真好好味,而且又開胃作用。跟住就食熱野先,叫一個鹿兒黑豚鍋,這個是麻辣湯底,要注意真心辣,但辣得好過癮,喜歡辣的朋友可以試試。另外再追加了火鍋牛肉和烏冬,牛肉質量好,漉兩漉可以入口,好正。再來就係壽司同魚生,一份火焰柚子胡椒帆立貝壽司,三文魚籽軍艦,海膽軍艦,鰻魚壽司,三文魚腩,劍魚腩刺身,還有拖羅壽司盛合,這些都是半價計算,超級抵食。所有魚生片都超厚超新鮮,我更要推薦拖羅壽司,D拖羅真心正到不得了,大家一定要試試。特別一提餐廳服務很好,服務員都超熱情細心,大家都能係一個愉快環境進食,實在是舒適開心,疫情好返更要帶多d朋友一起來食。