2022-02-04
呢日黎到銅鑼灣呢間芯食好野啦!我地叫左個2人餐,呢個2人餐真係岩哂中意飲番幾杯既我地,因為佢係每食一道菜都會有杯SAKE俾你既!餐廳D位都幾闊落,坐得都幾舒服!呢個2人餐前菜係一個tuna tartare, 入面有吞拿魚之餘仲有牛油果、三文魚子,夾埋個醬食真係好好食,同埋成道菜好精緻,令人都唔想破壞佢~食入口食到有好香既吞拿魚味!真係超正!佢配既SAKE都好夾道菜!之後就係一個鯛魚飯,個質感有D似risorto ,上面仲配有D柴魚片,真係好好食,令人想大口大口咁食!主菜我地就叫左個外則腹橫肌,真係好好食!碟邊配埋D岩鹽,食落真係好岩我地口味,仲要配呢度菜既SAKE都好好飲!跟住就係串燒,分別有車厘茄五花肉、茄子、冬菇!所有蔬菜都夠哂juicy,燒得岩岩好,岩哂我口味!最後仲有個甜品係cheesecake配雪糕,真係夠哂滿足精緻既一晚!