2024-02-06
第一次喺居酒屋打邊爐,食材唔會差過火鍋專門店。而且刺身特別靚,所以呢個價錢超抵!🥘冬の鍋物 $398/位極上七點刺身盛質素喺居酒屋嚟講都係非常高。劍魚腩同池魚特別肥美。帆立貝大隻鮮甜,有啲omakase嘅帆立貝都係差唔多🤭。✨日式濃厚蝦湯店員向我哋推介呢款,結果真係非常之香。係類似西式龍蝦湯嗰種味道😍。✨時令海鮮八點盛合冇諗過有咁大份海鮮船,仲咁啱有埋龍蝦🦞。龍蝦鮮甜彈牙,仲有唔少龍蝦膏。一人半隻好滿足。蟶子、鮑魚、蠔肉都好大隻。✨安格斯肉眼✨西班牙豚肉✨美國牛側腹因為海鮮太正,顯得肉類冇海鮮咁驚豔🤣。最好食竟然係豚肉片,口感最嫩滑,油膩咁又唔會好重。牛側腹肉質彈牙幾特別。安格斯肉眼就比較瘦。✨自家製蝦滑✨自家製墨魚滑估唔到居酒屋都會有好食嘅蝦滑同墨魚滑。墨魚滑鮮味特別濃郁,好食過唔少火鍋店🤫。✨精選野菜盛合蔬菜款式多,份量兩個人食啱啱好。✨稻庭烏冬/御飯✨雪糕
🥘冬の鍋物 $398/位
✨美國牛側腹
✨自家製蝦滑
✨自家製墨魚滑
✨精選野菜盛合
蔬菜款式多,份量兩個人食啱啱好。
✨稻庭烏冬/御飯
✨雪糕