2018-11-03 1192 views
今日同埋主管同埋同事一齊team lunch,主管話要食好小小,佢就揀左依間比較高級既餐廳黎食,咁我就第一次黎既,所以就聽佢地介紹,揀食牛啦。 其實佢地既set唔係話太多選擇,咁我就揀左Lawry’s special 個個lunch set,前菜有 餐湯或者沙律,主菜我就揀左特級燒牛肉,仲加埋80蚊升級為California cut。同Hong Kong cut 主要分別係塊牛扒係厚一倍既,正!甜品就揀左士多啤梨配雲呢拿雪榚,最後一杯餐飲,價值408元再加一 沙律掛住食唔記得影,但係個沙律係好味既,份量多,而且侍應仲特登拎支凍既叉比你食沙律用。 主菜非常好吃,我叫左medium 既燒牛肉,配左小小薯蓉。燒牛肉超級有牛味,係美國prime 牛黎,熟既程度剛好,牛肉嫩滑,鍾意食牛肉既朋友必試。 之後甜品就比較中規中矩。雖然價錢係比較貴,但間唔中食下好野係必須的。

Prime  rib

甜品