2017-01-24 431 views
超正的燒賣,行過見到排長龍都起碼有六七個,小食店就剩係得燒賣,魚蛋同埋腸粉。啲人都集中買燒賣,見到佢啲燒賣個皮薄,精度晶瑩剔透,應該都幾好食,不過我又要去餐廳食飯所以經過就冇食到。右手邊為老闆,十分風趣。有講有笑。但係就越諗越想食,一路食飯一路都覺得自己需要留返個肚,去出面試一試呢串燒賣。燒賣買$5一串,一串有五粒。食落去完全唔係麵粉燒賣,係有魚肉味嘅燒賣。但係呢陣魚一味道又唔會好腥,食落去非常之彈牙,魚肉同埋麵粉一比例真係一絕,好耐都未食過呢一隻甘好食嘅燒賣。相中黑唒圖形嗰樽就係辣油,不要錯過!通常食燒賣都會落辣油,呢隻辣油我就建議唔好落咁多,輕輕點兩下就好,因為呢隻真係非常之辣,食落去有噴火嘅感覺。自覺平時都食得辣的我,不得不甘拜下風。呢個時勢仲有$5蚊5粒一串嘅燒賣,已經好難得,而個味道仲要咁好,真係覺得好感動。

右手邊為老闆,十分風趣。有講有笑。

相中黑唒圖形嗰樽就係辣油,不要錯過!