2022-06-13
一直去九龍城都係食泰國嘢多,但係朋友話依排忙到唔得閒食飯,想鋸扒補充體力,見到貓頭鷹扒房大家都話唔錯就一於試試佢!一入門就見到黃色貓頭鷹,標誌性,十分搶眼!我見到啲手寫餐牌,都忍唔住同朋友仔講話啲字好靚。佢地兩個女仔目標明確,決定做「食肉獸」!問老闆有無好推薦,佢推薦食羊西冷,就試試佢同埋兩個set meals:燒紐西蘭西冷扒配薯條同埋香煎比目魚配芝士焗薯,連埋餐湯同埋沙律。因為大家都好難約到一齊,放工都攰想飲啲酒放鬆下,一人叫一杯加埋嗰小食芝士墨西哥粟米片。小食最快到!墨西哥脆片炸得脆卜卜淋埋滿滿芝士,加埋墨西哥青辣椒,好過癮!員工好nice,都知我地港女打卡,提醒我地最好趁熱食,燒紐西蘭西冷扒配薯條一到,塊牛香到一個個食欲大開。我地嗌五成熟,好快影幾張一切見到肉粉質嫩,筋肉分佈均勻。羊西冷更加易切,軟綿綿!一切啲肉汁好誇張,好juicy😆擺落口一嚼,好重羊味但絕對唔騷,羊香味越咬越出。連我呢個平時唔食羊嘅人都覺得幾好味~配菜蘆筍同西蘭花都煮得入味易咬~比目魚好驚喜,外皮煎得微焦香酥脆,魚肉都好軟滑!焗薯啲芝士奶香十足!鋸扒飲酒酒真係人生美事!啲肉鮮味會更出😍至於set meal甜品
一入門就見到黃色貓頭鷹,標誌性,十分搶眼!
我見到啲手寫餐牌,都忍唔住同朋友仔講話啲字好靚。
鋸扒飲酒酒真係人生美事!啲肉鮮味會更出😍
至於set meal甜品我地就一個芝士蛋糕同一個提拉米蘇!唔會甜到膩,糖度啱啱好!好滿足!