2016-10-12
老實講,去土瓜環一年都唔知去唔去倒一次今次因為朋友食過翻尋味,所以叫我地一齊黎呢度食胡椒豬肚雞鍋一黎到唔洗講就收左個胡椒豬肚雞湯底,見側邊有條柱寫住生蠔16蚊一隻所以都膽粗粗叫左半打呢隻蠔都幾扺食,食落口感似珍珠蠔,而且好新鮮,海水味唔會太濃。老老實實16蚊一隻都算係幾高質素,食得過食完蠔個鍋已經上左枱,因為有朋友唔食得辣所以我地都特登叫左小啲胡椒餐廳好好,都好配合我地,幫我地加左小胡椒一黎到個鍋已經聞倒好香,啲豬肚洗得好乾淨一啲都唔臭又唔苦,食落仲幾爽口啲雞個鍋一滾我地就食左,食果時都幾嫩。已經食左一陣都仲係好多料,其實成煲有大半都係餸,就咁食都飽個湯底好香胡椒味,但係就唔辣嘅海鮮本來叫左鮑魚同蟶子,不過咁岩老板洗缸,所以問準我地先幫我地轉左做蝦,同花甲。啲海鮮全部都好新鮮而且洗得好乾淨,隻蝦上枱果時仲彈緊唔好睇小啲海鮮,其實佢地隻隻都好大隻,計翻條數仲扺過響街市買。隻蝦頭有好多橙色嘅膏,而且入哂啲湯嘅味,好正另外仲叫左啲小食同菜,啲竹笙吸哂啲湯嘅味好正,因為佢真係真材實料,所以我都飲左好多湯,不過唔洗怕加左湯之後冇味,因為啲料好多,個湯keep住滾,所以食到最尾都好濃味。不得不提個
今次因為朋友食過翻尋味,所以叫我地一齊黎呢度食胡椒豬肚雞鍋 一黎到唔洗講就收左個胡椒豬肚雞湯底,見側邊有條柱寫住生蠔16蚊一隻所以都膽粗粗叫左半打
老老實實16蚊一隻都算係幾高質素,食得過
餐廳好好,都好配合我地,幫我地加左小胡椒
啲雞個鍋一滾我地就食左,食果時都幾嫩。
個湯底好香胡椒味,但係就唔辣嘅
啲海鮮全部都好新鮮而且洗得好乾淨,隻蝦上枱果時仲彈緊
隻蝦頭有好多橙色嘅膏,而且入哂啲湯嘅味,好正
不得不提個豬腳筋,我第一次食,睇落好韌但咬落好林,都幾好食,而且擺落湯度煮都幾入味。
我覺得呢度啲海鮮都幾扺,尤其是個生蠔,仲扺過山頂18蚊隻