2019-02-02
好耐無食德國菜,見這間小店好評如潮,今天經過新浦崗一於試下。店子不大但佈置得溫馨,就像歐洲小酒館,而且有室外位,方便帶寵物人士。食德國菜緊係要食咸豬手,這店少有的可以選擇白烚,但我還是喜好脆皮豬手好大份,已經切好晒,唔使自己切咁辛苦個皮超級脆,但一點都唔肥,勁正!D肉就爽滑彈牙,香得黎又唔會太咸,豬手可以話食過香港多間德國餐廳中最好食!伴碟仲有大量本人最愛的酸菜絲同埋撈左荷蘭醬的薯仔,兩樣都好好味有兩款芥末俾你點,一款酸一款辣,好細心呢另外點左個極黑安格斯肉眼, 亦都好有水準!唔使300蚊有10oz, 勁大塊好抵食!啱啱好medium, 肉質軟熟,燒得夠香,無乜筋位,成塊都好好食另外個燒烤醬酸酸地重紅酒味,沾薯條一流德國餐廳另一重點當然是啤酒,店子提供多款選擇,連本地啤都有,任君選擇,唔飲酒的,竟然仲有街頭大熱的奶蓋茶食物好,價錢抵,坐得舒服,值得多d幫襯,試埋其他菜色
另外個燒烤醬酸酸地重紅酒味,沾薯條一流
食物好,價錢抵,坐得舒服,值得多d幫襯,試埋其他菜色