2022-02-14
呢排天氣都係凍凍地~想食碗熱呼呼的拉麵,屋企煮唔到靚拉麵,外賣自取一樣無難度! 係✨僕之拉麵✨外賣自取左兩款招牌拉麵同小食返屋企食,一樣咁正😋 湯底有兩款,可揀濃湯同清湯,我地都揀左濃湯🤣 濃湯係採用西班牙豚骨配合天然食材熬煮超過12小時,結合特製醬油而成既濃厚豚骨白湯! 外賣既包裝都幾貼心,佢地會將湯同拉麵分開上,湯一碗,拉麵同配料一碗,咁就唔會令拉麵吸收湯汁太耐而軟腍左。我地叫左兩款拉麵如下:..🍜特選拉麵 - 1.5倍叉燒、灸叉燒、溏心蛋、紫菜、蔥、味荀紫菜都另外再分開咁包裝,務求可以俾你選擇就咁食脆卜卜既質地定浸係湯裡面! 見到灸叉燒好長好厚好大件🤩 成條五花腩肉搽滿特製醬汁再用火燒,好有焦香味,好惹味! 而另一款叉燒就係常見既一片片日式薄叉燒,好嫩滑! 溏心蛋好好食係有D流心咁..🍜肉愛食者拉麵 - 3倍叉燒、角切叉燒、溏心蛋、蔥、味荀一睇個名都知係肉食獸啱哂啦!!!😍 3倍叉燒!正啊!! 一打開外賣碗,好似堂食咁會將3倍叉燒鋪哂係碗邊,好似朵花咁🤩 然後裡面既角切叉燒其實就係一粒粒一口叉燒咁,好特別!! 呢碗拉麵堅係會飽,因為勁足料!!! ..🥟炸餃子 (4件)有湯餃子同炸
🍜特選拉麵
- 1.5倍叉燒、灸叉燒、溏心蛋、紫菜、蔥、味荀
🍜肉愛食者拉麵
- 3倍叉燒、角切叉燒、溏心蛋、蔥、味荀
🥟炸餃子 (4件)
有湯餃子同炸餃子,不過因為兩碗拉麵都有湯,所以揀左炸餃子! 炸餃子係日式咁,裡面係豚肉,另外會有一碗沙律醬分開上,好欣賞餐廳提供既沙律醬都幾多下,唔會好少,因為炸餃子點埋沙律醬係好好食.
食物質素真係唔錯,餐廳裡面環境都好乾淨,掛滿日本地道裝飾,而且係開放式廚房,可以放心睇到廚師煮食👍🏻