2024-01-17
見到朋友係度介紹佢啲丸係好彈牙嘅,所以我今日都要去試下。呢度午餐時間好受歡迎,出面排晒隊,入面坐到滿晒,香港呢個時勢仲咁多人,證明係好食嘅。我叫咗淨餸配秘製黃金雞湯,純雞熬製再加上南瓜,入口清甜。一定要試☀️汕尾小米粿3粒,佢嘅皮係用薯粉擀製,肉餡係用五花肉同埋馬鮫肉,咬落去好香嘅肉味。正!☀️胡椒豬肚丸,彈牙得嚟好香嘅胡椒味。☀️有魷魚的魷魚丸,非常彈牙,一咬開呢就見到入面粒魷魚。☀️椒絲腐乳通菜,通菜好新鮮軟嫩☀️自家製石斛竹蔗茅根,水非常清甜又解毒朋友嗌咗淮山麵,面質爽滑,入口好爽。🌸汕尾馬鮫豬肉丸,呢個丸係炸嘅,但係入口有好香嘅肉味同埋魚味,好彈,牙好好食。🌸自製韮菜餃,韭菜美好香,大大隻。🌸炸有魷魚的魷魚丸,表面係炸嘅,非常彈牙,一咬開呢就見到入面粒魷魚。🌸特級瀨尿牛筋丸,果然係特級,一咬開啲汁喺個口度面標出嚟,大家食嘅時候小心熱親。🌸豬手,炆得好入味而且唔係爛嘅,啱啱好。🌸深海粒粒墨魚丸,呢個表面都係炸嘅,佢嘅肉質非常彈牙一咬開就見到啲墨魚粒。🌸秘製菜肉餃,呢一個餃細細粒,入面有啲木耳,但係好好食💯咖哩三寶,咖哩魚蛋、咖哩牛柏葉、咖哩魷魚、咖哩醬汁用50幾種香料熬製而成,有少少甜又有
☀️胡椒豬肚丸,彈牙得嚟好香嘅胡椒味。
☀️有魷魚的魷魚丸,非常彈牙,一咬開呢就見到入面粒魷魚。
☀️椒絲腐乳通菜,通菜好新鮮軟嫩
☀️自家製石斛竹蔗茅根,水非常清甜又解毒
朋友嗌咗淮山麵,面質爽滑,入口好爽。
🌸自製韮菜餃,韭菜美好香,大大隻。
🌸豬手,炆得好入味而且唔係爛嘅,啱啱好。
🌸秘製菜肉餃,呢一個餃細細粒,入面有啲木耳,但係好好食
💯咖哩三寶,咖哩魚蛋、咖哩牛柏葉、咖哩魷魚、咖哩醬汁用50幾種香料熬製而成,有少少甜又有啲辣,好啱我哋呢啲小辣愛好者。