2022-11-17
今日同朋友去左將軍澳方叔叔食重慶火鍋,入到鋪頭,見到渝味曉宇既字樣,原來方叔叔前身就係渝味曉宇,之前都食過,記得都好正。一坐底,店員先放底碗糖水,比食客打邊爐之前先暖暖胃,好窩心。呢度湯底唔係一鍋鍋計,係人頭計,特別湯底就加啲錢,咁都幾抵。我叫個麻辣湯同莞茜皮蛋鴛鴦鍋,都係每人38蚊位,唔似其他火鍋店一個鍋都百幾二百蚊。我同朋友都鐘意食魚,所以叫左幾款魚,白鱔、龍躉片同耗兒魚。頭兩款好味唔再講,耗兒魚原來係剝皮魚,都唔錯,肉質緊緻幼細嫩滑。呢度好多特色蔬菜,平時唔多叫菜既我都想試試。師父刀功一流,一片片長長厚度一致既萵荀片,鮮甜爽口。第一次食海帶苗,好鮮嫩,唔似平時食到既比較厚。乾貢菜,完全唔知咩黎🤣,但恰完之後吸哂啲湯,食起黎好脆口。季節限定既晨洲生蠔,好肥美,好鮮味。呢度有大大杯飲品,叫洛神花鮮橙特飲及水仙烏龍檸檬茶,清甜解渴。
呢度好多特色蔬菜,平時唔多叫菜既我都想試試。
師父刀功一流,一片片長長厚度一致既萵荀片,鮮甜爽口。
第一次食海帶苗,好鮮嫩,唔似平時食到既比較厚。
乾貢菜,完全唔知咩黎🤣,但恰完之後吸哂啲湯,食起黎好脆口。
季節限定既晨洲生蠔,好肥美,好鮮味。
View previous comments ()
Unclefonghotpot
感謝親,我們會繼續做好菜餚與服務,希望能再次得到您與更多客人的喜愛,祝您生活愉快!
2023-07-14