家賀屋

Harvest House
今日同朋友敘舊就試下呢間居酒屋🏮位置闊落乾淨企理同一般居酒屋唔同更有質素😛食物方面令我驚喜嘅係居酒屋都有咁高質素嘅刺身🥰仲要價錢CP值好高🤪非常值得一試⭐️ 御賀刺身盛 🍣最令我讚嘆嘅就係佢嘅刺身質素好高😛可以食到中本鮪魚腩 鮪魚赤身 帆立貝🐚油甘魚赤蝦特別推薦中本鮪魚腩🤤半溶嘅口感超肥美 仲有兩款鮮魚特別有誠意🌊⭐️ 海膽龍珠卷 🍱呢款係IG經常見到今次終於試吓📷海膽本鮪蓉配上蛋黃🍳充滿鹹香嘅味道好濃郁同澎湃🧡完全值回票價⭐️ 九州 日之雪花蠔 🦪入口新鮮飽滿💙口味唔會過分鹹帶咗清新鮮甜嘅味道🥰⭐️ 吉列三元豚 🐷特別用咗高質嘅三元豚香脆得來油分唔會太高🇯🇵而且入口更加清爽⭐️ 薄燒牛舌 👅⭐️ 生燒白鱔 🐟⭐️ 汁燒免治雞軟骨棒配日本蛋黃醬油 🍗燒物嘅火候控制得十分好🔥 特別推薦白鱔好新鮮唔加太多調味已經好出色❤️ 免治雞軟骨棒嘅口感就好正⭐️ 自家低糖玉子燒 🥚⭐️ 高野豆腐 🍲除咗刺身以外佢嘅和食都有質素🪭特別推薦低糖玉子燒比起外面嘅甜度冇咁高但係保持同樣滑溜既口感🥹⭐️ 照燒慢煮雞扒 🐔⭐️ 阿波尾酢橘半熟雞肝串 🍢本身以為慢煮雞扒比較平凡😅但係一入口嘅雞肉非常之嫩滑🩷 雞肝串濃郁好有居酒屋風味⭐️
御賀刺身盛
⭐️ 阿波尾酢橘半熟雞肝串 🍢
檸檬冰果碳酸酒
⭐️ 檸檬冰果碳酸酒 🍋
⭐️ 金賓波本威士忌蘇打 🍻
第一杯檸檬碳酸走入口好清爽💛而且零糖冇卡路里冇負擔啱晒女士🤩另外Bourbon Highball入口比較Dry🤯配合返燒物入口非常爽
蘋果雪葩
⭐️ 蘋果雪葩 🍎