2017-06-29 285 views
因工作关系,經常都會喺銅鑼灣出没平時又好鍾意食日本料理成日經過呢間“昭和食堂”早就想入去試下㗎啦聽個店名都夠曬日本今日就约埋個客一齊去,又可以一路食一路傾生意一入到店入面就有侍應招呼坐低,夠貼心黎得居酒屋,刺身、串燒、天婦羅都唔少得,仲有酒叫左杯喺中國有吉祥酒之稱既菊花酒,酒味唔太濃,凍凍哋飲落特別順口,感覺好消署前菜以沙律作體嚐,青草的鮮美開胃醒神香口炸漿薄,食到蝦嘅鮮甜味,佐酒極品呢個菜名唔記得,紫菜味道唔錯,用紫菜包住D吞拿鱼好似包雲吞咁,入口紫菜酥脆吞拿魚味鮮,好夾我個人就比較喜歡吃刺身,生帶子質感軟綿入口充滿鮮甜,中間夾左D蟹膏,一齊食味道好夾,鮮味更令人回味鹿兒島黑豚肉,啖啖肉客戶既至愛昭和海鮮卷,呢個係我至愛,掛住傾海膽都開始融食完咁多串燒肉類,最後黎既蕃茄三杯醋,入面有D蒜蓉加醋好消滯,幫助消化呢間餐廳既食物多選擇,有水準亦精緻好食,服務亦到位,下次會再黎。
因工作关系,經常都會喺銅鑼灣出没

平時又好鍾意食日本料理

成日經過呢間“昭和食堂”早就想入去試下㗎啦

聽個店名都夠曬日本

今日就约埋個客一齊去,又可以一路食一路傾生意

一入到店入面就有侍應招呼坐低,夠貼心

黎得居酒屋,刺身、串燒、天婦羅都唔少得,仲有酒

菊花酒

叫左杯喺中國有吉祥酒之稱既菊花酒
,酒味唔太濃,凍凍哋飲落特別順口,感覺好消署

番茄沙律配龍蝦味增醬

前菜以沙律作體嚐,青草的鮮美開胃醒神

川海老唐揚

香口炸漿薄,食到蝦嘅鮮甜味,佐酒極品

,入口紫菜酥脆吞拿魚味鮮,好夾

生熟帶子

鹿兒島黑豚

鹿兒島黑豚肉,啖啖肉客戶既至愛

昭和海鮮卷

昭和海鮮卷,呢個係我至愛,掛住傾海膽都開始融

蕃茄三杯醋

2017-06-27
Waiting Time
2 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner