2024-06-18 1212 views
趁住過父親節我哋又去揾好食嘅餐廳🍴。呢間名人餐廳位於中港城第三座平台,座位💺有室內同埋室外選擇,環境整體都唔錯。We like to eat oysters.梗係要去食即開即食嘅生蠔🦪喇!生蠔🦪係鋪頭招牌生蠔🦪數量每日限定,我哋試咗三款唔同嘅生蠔🦪。生蠔好鮮甜嫩滑兼爽口,仲🈶三款唔同嘅醬料俾你揀,滿足你唔同嘅味蕾,個味道👅啱啱好,同埋我鍾意唔點醬料就咁食原汁原味,正👍👍👍!🍞餐包用牛仔布料嘅袋裝住,熱辣辣外脆內軟,小朋友話好味😋一個人食咗兩塊😂。烤大蝦🍤寬墨魚麵三文魚子及柚子分子料理烤大蝦有d乾,搭配分子料理酸酸哋都算幾特別。墨魚麵撈埋三文魚子一齊食,係口入邊爆珠好滑配搭🉐有趣,令到個麵更加滑同埋好味😋👍!新牛肉拼盤烤紐西蘭牛柳伴荷蘭汁,因為有小朋友所以叫咗7成熟,肉🥩都還👌。比較特別係鐵板棉花糖牛脷伴燒汁牛脷上面☝️有棉花糖淋咗d燒汁又甜又香又脆羊排羊排如果煎🉐脆d會更加好味😋,反而隔離藜麥飯薏米👌幾😋好味。小食雞翅同埋蟹球都炸🉐好香脆,小朋友最愛😍。打卡飲品個bear bear吸引咗我,所以叫黎打卡先。甜品🍧打卡必食可以根據自己嘅口味揀配料,入邊提拉米蘇外層豐富嘅奶蓋。小朋友好鍾意食

生蠔🦪係鋪頭招牌

🍞餐包

烤大蝦🍤寬墨魚麵三文魚子及柚子分子料理

新牛肉拼盤
比較特別係鐵板棉花糖牛脷伴燒汁
牛脷上面☝️有棉花糖淋咗d燒汁又甜又香又脆

羊排

小食
雞翅同埋蟹球都炸🉐好香脆,小朋友最愛😍。

打卡飲品
個bear bear吸引咗我,所以叫黎打卡先。

甜品🍧打卡必食
可以根據自己嘅口味揀配料,入邊提拉米蘇外層豐富嘅奶蓋。小朋友好鍾意食,影相📸打卡好靚😍。

四個人最後買單二千幾,主菜🈶折,父親節仲送咗杯嘢飲比我哋,人均500幾港幣,整體食物質素都唔錯👍👍👍。原本book咗話叫甜品嗰陣時幫我寫父親節快樂,但佢哋話而家冇師傅幫手寫✍️,所以美中不足,服務差咗d。如果服務搞好d,下次仲會幫襯。
抵食指數🌟🌟🌟🌟
環境清潔🌟🌟🌟🌟
食物新鮮🌟🌟🌟🌟🌟
創新食物🌟🌟🌟🌟
服務態度🌟🌟🌟

#慶祝父親節 #香港美食 #美食推薦 #生蠔 #oystermine #bosco #名人餐廳 #抵食 #吃貨 #美食分享 #食評
2024-06-16
Celebration