2019-07-11
朋友知我喜歡吃辣,所以帶左我和另一個朋友黎食中午飯,因為好抵食喎。這兒地方很大,側邊卡位大部分已經被人留座。由於朋友冇預約,所以冇得坐,但一樣坐得咁舒服。佢地枱與枱之間,空間位很足夠叫左成枱野食,三百蚊有找,每人不用一百蚊,食到捧住個肚走午巿有套餐,價錢由五十多元到八十多元不等。28蚊就有隻乳鴿,無理由唔叫既酸菜魚$88一吃有驚喜!魚塊無骨無腥味滑溜口感 仲非常入味墊料份量多,款式也多元化,有萵筍,腐皮,豆卜,芽菜,寬粉,當然唔少得仲有大量酸菜啦個湯頭不得了,先覺酸,後覺辣,很有層次水煮牛$88濃烈既麻辣香,是我的大愛,牛肉爽滑無根。墊料份量同樣的多,但牛肉就冇酸菜魚咁入味,而豆卜同樣是吸滿晒辣汁,超正。咕嚕肉 $57酸酸甜甜,剛好可以中和返另外兩款餸菜既辣度追加小食,醉雞件$25酒香撲鼻,一食就醉。28蚊既乳鴿。話明係BB仔,所以唔好預期太高,外皮香口,夠脆,但肉不多,算係可以過下口隱啦。套餐有豆漿或湯選擇。粟米魚肚羹,很香甜粟米味。
叫左成枱野食,三百蚊有找,每人不用一百蚊,食到捧住個肚走
午巿有套餐,價錢由五十多元到八十多元不等。
28蚊就有隻乳鴿,無理由唔叫既
酸菜魚$88
一吃有驚喜!
魚塊無骨無腥味滑溜口感 仲非常入味
個湯頭不得了,先覺酸,後覺辣,很有層次
水煮牛$88
咕嚕肉 $57
酸酸甜甜,剛好可以中和返另外兩款餸菜既辣度
追加小食,醉雞件$25
酒香撲鼻,一食就醉。
套餐有豆漿或湯選擇。
粟米魚肚羹,很香甜粟米味。