2023-08-01 51 views
去到APM發現一間暖木色系裝修配襯綠色吊掛嘅盆栽裝飾嘅餐廳,感覺令人好悠閒寫意,於是就走進店內試一試四湯八麵。晚餐形式以飲品+小食+主食+甜品為套餐今次點咗兩個套餐,包括:宜蘭紅燒牛肉湯麵(台灣扁麵)+桂圓紅棗薏米水+麻辣滷鴨血豆腐+季節奶凍杯海南雞配雞油香飯(配藥膳湯)+有營檸檬薏米水+麻辣蓮藕片+季節奶凍杯先上咗前菜,麻辣滷鴨血豆腐,豆腐入哂味,鴨血夠滑麻辣蓮藕片夠爽脆宜蘭紅燒牛肉湯麵嘅湯味濃郁,牛肉夠淋,連不起眼的配菜蘿蔔都好入味!海南雞配雞油香飯嘅雞好夠份量,最重要呢度嘅海南雞雞肉嫩滑程度及味道媲美我喺酒店$3xx食嘅海南雞,而雞油香飯充滿雞香蔥油味,真係想食多碗。嚟呢度食真係唔好錯過海南雞呀!

晚餐形式以飲品+小食+主食+甜品為套餐

今次點咗兩個套餐,包括:

先上咗前菜,麻辣滷鴨血豆腐,豆腐入哂味,鴨血夠滑

麻辣蓮藕片夠爽脆

嚟呢度食真係唔好錯過海南雞呀!
2023-07-25
$120 (Dinner)
  • 宜蘭紅燒牛肉湯麵
  • 海南雞配雞油香飯配養生湯