2023-07-18 68 views
陪朋友去灣仔睇下磚,朋友先帶我去行東街想野,原來食金之助😍😍我都好耐無食,正喎。下午時間都要排一陣,始終有一定粉絲🫶🏻,店內環境乾淨,不算太大,店員有禮,讚今期推介-車海老帆立貝天丼:上枱已經心心眼,店員講解先食天婦羅先,再吉穿溫泉蛋再撈飯食😍大蝦炸物好脆身,厚肉,咬口肥美,正,帆立貝超大粒,溫泉蛋超滑,外面有小小炸過,好特別,再配上麵豉湯、有漬白羅白,酸薑。迷你天丼&稻庭烏冬-迷你天丼有海苔,南瓜,海老同溫泉蛋,南瓜海苔好甜及脆口,穴子長30cm,一啲都唔迷你,海老鮮甜,小柱鱿魚有口感,再吉穿溫泉蛋增加滑溜感。稻庭烏冬幼身,口感滑,再自己加入蔥花,海藻,鏗魚碎及天婦羅碎,份外滿足,令到成配烏冬天昇華。正最後飲杯黑豆茶-解油膩,有豆香,飯後飲係不錯選擇👍🏻👍🏻
最後飲杯黑豆茶-解油膩,有豆香,飯後飲係不錯選擇👍🏻👍🏻
  • 江戶前天丼