2016-05-26 2313 views
行經附近, 見到呢間門面咁骨子既餐廳, 決定跟哈比在此開餐店內面積唔算太大, 樓底都幾高, 唯枱與枱之間距離都幾近, 大部份既枱面都放左"留座"牌, 睇黎今晚應該會爆滿侍應送上餐牌, 睇到呢度既套餐都算多選擇, 價錢亦都算合理選好主菜就開始送上前菜, 有清新凱撒沙律, 菜好甜又爽脆; 可加$58升級至大蝦占米多蝦真係好大隻, 起左蝦肉變粒狀, 另有洋䓤粒及菇類, 個醬汁充滿晒蝦膏味, 鍾意食蝦既朋友絶對會LIKE之後到餐湯上枱, 我地分別加($38)升級至黑松露菌忌廉湯 (好香菌味)及蟹肉南瓜忌廉湯(有一絲絲蟹肉係面, 南瓜味超香甜), 湯質地濃滑又熱辣, 值得加錢!主菜為香煎帶子配黑松露野菌意大利飯($178)意大利飯口感好, 每粒飯都索滿晒醬汁, 好香, 配埋露荀好有清新感覺; 帶子好厚身, 食落唔痴牙! 好味!肉食女子又出動, 我當然唔會放過呢款德國式燒咸豬手 ($208)上枱時已經聞到好香, 引到人流晒口水, 份量超大份, 伴以大量薯條(好香脆, 唔油膩); 豬手燒得皮脆肉嫩, 一D都無過火, 配以特式酸甜醬一齊食, 中和佢既膩感仲包餐茶, 呢餐絶對令我滿意!
行經附近, 見到呢間門面咁骨子既餐廳, 決定跟哈比在此開餐
侍應送上餐牌, 睇到呢度既套餐都算多選擇, 價錢亦都算合理
主菜為香煎帶子配黑松露野菌意大利飯($178)
仲包餐茶, 呢餐絶對令我滿意!
2016-05-25
$250 (Dinner)
  • 國式燒咸豬手