2021-10-10
星期日既晚上,終於打完風,可以出嚟食返餐好嘅!😋嚟咗桔梗食個晚餐,餐廳環境好舒服,位置好寬敞樓底好高!空間感好夠,傾偈都唔使驚比隔離聽到!我哋二人都可以安排到一張大枱!非常舒服!我哋叫左個雙人套餐先黎左個鮪魚、蠔、同埋三種小菜,賣相好靚,味道好好,十分之開胃!第二樣再嚟咗個炒魷魚,魷魚同埋明太子炒埋一齊好香,熱辣辣,食落好香口!第三樣嚟嘅就係炒豬腩肉,完全唔肥膩,點埋啲醬都好開胃!餐廳上菜十分之快,啱晒我哋勁肚餓嘅時刻,炸雞炸到外脆內軟,完全唔厚粉!嘢食亦都十分之大碟!然後再嚟咗兩個茶漬飯,一個係明太子茶漬飯,一個係吞拿魚茶漬飯,份量十分大!仲配左一人一份嘅糖心蛋,太豐富!我哋坐嗌左一份coffee taste menu ,味道都特別,可以一試!嚟到幫所有食物影張大合照,非常之豐富,同埋啱晒相打卡嘅朋友!最後就係一個甜品佢係伯爵茶cheese cake,真係好surprise係一個咁大份嘅蛋糕!點埋啲伯爵茶將真係非常之好食大家一定要試!
我哋叫左個雙人套餐
第三樣嚟嘅就係炒豬腩肉,完全唔肥膩,點埋啲醬都好開胃!