已經見過好多人去食呢一間甜品,不過可惜自己唔係住呢頭,又成日食到好飽先行過嚟呢一度,所以一直都搵唔到機會試,今日特登同朋友過嚟就係為咗食呢一間🫶🏻想食呢間,其實都係為咗食佢個開心果心太軟($68)☺️開心果味都幾出,而且佢個流心好澎湃,再加埋開心果碎係頂,開心果控一定會好滿意💚 旁邊嘅乳酪雪糕咁都幾細滑,同埋因為佢係乳酪味,所以冇咁膩,同心太軟一齊食幾夾🤪不過就覺得佢上枱嘅時候都唔係好夠熱,所以呢個係會少少扣分🤏🏻朋友就嗌左佢哋嘅黑草($48) 入面有好多芋圓、紫薯圓同埋地瓜圓,口感都幾煙靭,而且係有各自食材嘅味道,小丸子嘅份量都幾多,幾有咬口,加埋黑糖條同埋仙草,份量都算合理,如果想簡單食碗糖水都推介呢一碗👌🏻
開心果心太軟

黑草