2021-04-05 614 views
因為見到有人post 過有一塊好闊既麵,好想去試,原來唔係每款拉麵都有,要期間限定既泡系肉食獸拉麵!叫咗一碗泡系肉食獸拉麵,一碗黑蒜豬骨!先講泡系肉食獸,先試湯底,超濃超甜既豬骨味,set 好係直麵,除左左右兩款叉燒,中間炒個堆豬肉好食!叉燒甜甜地,我鍾意!直麵係似一蘭個一款麵!令一碗係黑蒜油,隻蛋冇乜特別,左右兩款叉燒同食肉獸既一樣,紫菜冇乜特別,真係有少少多餘!湯底又係超級霹靂無敵勁濃!但黑蒜油唔夠蒜香,叫左曲面,真心覺得有啲怪,自己唔係特別鍾意,佢係似生麵個一種!其實兩個麵都好食,但係對於我來講呢就太濃,有少少油膩,d 湯濃到好似汁咁!建議俾少少醋,或者檸檬汁,就會中和返少少,男仔去食應該冇問題,我朋友就覺得好正!佢覺得叉燒同湯底都OK!所以口味嘅嘢,有啲個人!最後講返服務,撞到個女似老闆嘅人,超級細心咁同我介紹啲拉麵,入到去員工都好友善!最後佢哋倒垃圾,比我偷睇到,啲垃圾裏面有好多豬骨,係勁多豬骨,即刻覺得真材實料,即刻覺得好濃😂😂😂😂😂

叫咗一碗泡系肉食獸拉麵,一碗黑蒜豬骨!