今次同男朋友嚟到上環信徳中心2樓嘅 緣屋 札幌元袓蝦湯拉麵🍜對於甚少食拉面同埋對拉面無乜興趣嘅我,本身都抱住陪男朋友食嘅心態,點知一睇餐牌,嘩個湯底係主打海老🦐,睇相都覺得好吸引同埋好多選擇添!如果唔想食拉面,佢仲有飯、沙律、小食俾你揀。我地就叫左一碗味噌蝦濃湯拉麵🍜$78,首先佢一嚟到嘅份量都幾大碗下,湯底一睇就知道好濃郁!個拉面質地可以選擇硬、正常、軟,我就揀左正常,拉面咬落都幾彈牙,完全唔係果隻好幼嘅拉麵,佢有少少似韓國拉麵質地,完全喚醒左我對拉麵嘅興趣😍成碗湯麵有一塊叉燒、半隻流心蛋、韭菜仲有少許葱花同海老仔🦐舊叉燒好厚好肉肉嘅感覺😍每一啖食落口都要連埋湯飲埋🥰結果成碗湯連麵都俾我食哂飲哂😂😂😂而男朋友就叫左辣味噌蝦濃湯拉麵🍜$88,佢果碗麵一嚟到就知道應該都幾辣下,男朋友話湯底超正超濃郁,辣得嚟好開胃,食到佢成餐飯無出過聲淨係顧住食🤭🤭🤭overall,個拉面質地真係好正,好似公仔面咁👍🏻💕最後飲品方面,我地叫左原味乳酪梳打$22,飲落去真係好重乳酪味嘅有氣飲品,食得太濃味嘅時候就可以清清地解下渴!正!而男朋友就叫威士忌梳打$38,杯飲品嘅酒味唔重,又甜甜地幾易入口,中意飲酒
如果唔想食拉面,佢仲有飯、沙律、小食俾你揀。

而男朋友就叫威士忌梳打$38,杯飲品嘅酒味唔重,又甜甜地幾易入口,中意飲酒嘅朋友可以試試佢! 總結!如果朋友嚟開上環或者準備過澳門的話,可以試下呢間拉麵啊!

2019-09-09
$120 (Tea)
  • 味噌蝦濃湯拉麵
  • 辣味噌蝦濃湯拉麵