金鶴拉面一直都好想試,今次出開土瓜灣就去左試。一入到鋪頭,覺得環境係幾舒服,店員都非常好招呼。晚市去到唔洗特位,入座店員帶左我地上樓上坐。今次去到就試左2款湯底。北海道極濃蟹湯拉麵 ($138)推介指數:9.5/10個湯底真係好鮮甜好重蟹味,而且十分足料,蟹肉極多,鐘情食蟹既朋友會超級鐘意。呢一碗真係極度推介,係超級濃郁得黎、飲曬成碗湯都唔會覺得膩,仲會想繼續飲!味道超級驚艷,我地一定會返黎再食過!金鶴雞白湯拉麵 ($98)推介指數:8.5/10呢款湯底都係幾正,但同蟹湯比就相對失色。雖然味道無咁濃郁,但都非常之鮮甜。而且雞肉都偏滑,切到薄片,口感十足!因為呢個比較淡,鍾意重口味人士可以叫佢個濃郁版嘅白湯!2個湯底都感受到師傅製作湯底既用心,另外仲有幾款湯底可以試添!下次要再去試,不過更加想試下佢個饅魚飯,好吸引!有5間分店,可以慢慢試。
金鶴拉面一直都好想試,今次出開土瓜灣就去左試。

一入到鋪頭,覺得環境係幾舒服,店員都非常好招呼。
晚市去到唔洗特位,入座店員帶左我地上樓上坐。

今次去到就試左2款湯底。

北海道極濃蟹湯拉麵
北海道極濃蟹湯拉麵 ($138)
推介指數:9.5/10

味道超級驚艷,我地一定會返黎再食過!

金鶴雞白湯拉麵
金鶴雞白湯拉麵 ($98)
推介指數:8.5/10

呢款湯底都係幾正,但同蟹湯比就相對失色。
因為呢個比較淡,鍾意重口味人士可以叫佢個濃郁版嘅白湯!

下次要再去試,不過更加想試下佢個饅魚飯,好吸引!

有5間分店,可以慢慢試。
2020-02-28
$130 (Dinner)
金鶴雞白湯拉麵