2018-02-08 755 views
鴻運我都唔係第一次寫同介紹,點解我咁鍾意佢!? 只因為佢真係做得好!而且水準,味道各方面都多年不變,實在難得!就黎農曆新年,餐廳都貼左紅紙話休假,多幾張揮春添上新年氣氛!除左換左d新既牆身餐牌同宣傳品,餐廳都十年如一我自己比較鐘意揀下午茶時段黎,因為佢會送豆漿,非常抵食!但通脹真係太勁,加價都在所難免,印象中比較以前既menu,每欄都貴左1-2蚊左右但只要質素好,街坊唔會介意既!兩餸一麵,26蚊仲有豆漿,係呢個時世我唔會話平,但絕對係性價比高!黎鴻運必食既一定係沙嗲牛同蘿蔔呢度既沙嗲牛唔單止牛肉整得入味好食,個汁都係重點以前一定叫佢多汁,但依家好似要加2蚊了牛肉滑得黎有咬牙,唔會用太多粉搞到梅哂而蘿蔔我真係覺得佢係無敵我自己唔會黎食得密,平均一個月一次左右,但每次食既蘿蔔都係又甜又腍又冇渣又有蘿蔔味真係唔知係佢識揀蘿蔔次次買到靚貨,定係廚房識得整,唯一一間車仔麵店我俾佢蘿蔔100分!至於麵,我一定揀幼麵。岩岩都話佢沙嗲都唔輸蝕,因為佢真係沙嗲味濃而且夠香甜仲要唔係好似水咁稀! 一淋上麵,岩岩好粘哂係麵身,一啖入口,似食緊一份香濃既沙嗲撈麵其他麵做唔到呢個效果,愈幼身既麵先愈易掛湯多d支
而且水準,味道各方面都多年不變,實在難得!

除左換左d新既牆身餐牌同宣傳品,餐廳都十年如一
我自己比較鐘意揀下午茶時段黎,因為佢會送豆漿,非常抵食!

但只要質素好,街坊唔會介意既!

黎鴻運必食既一定係沙嗲牛同蘿蔔
呢度既沙嗲牛唔單止牛肉整得入味好食,個汁都係重點
以前一定叫佢多汁,但依家好似要加2蚊了
牛肉滑得黎有咬牙,唔會用太多粉搞到梅哂
而蘿蔔我真係覺得佢係無敵
其他麵做唔到呢個效果,愈幼身既麵先愈易掛湯

多d支持小店!!!!!
  • 沙嗲牛肉
  • 蘿蔔