好耐之前見朋友ig post過去呢間餐廳今日難得放假 同男朋友黎呢到chill下係西營盤站C出口出, 之後就沿落山方向走真係要行快兩步呀 沿途勁多鴿 成地都係雀屎 好危險月見浮雲親子丼🍳先講賣相已經好吸睛👀, 並唔係一般滑蛋面嘅親子丼至於味道, 個浮雲蛋白好明顯食到鹽味, 而且仲有醬油係面, 撈勻就成碗都好夠味再講個口感,浮雲蛋白好似啲泡沫/奶蓋咁, 食左冇實實在在嘅感覺😂, 可能泡沫撈撈下會溶溶地, 成個丼會有啲過濕最後一個疑問: 我哋都只係影幾張相 冇耽誤太耐, 不過一食 個丼已經係凍咗, 唔知係因為隻蛋係生 ,定係因為冷氣太凍盛惠 $118五品日常平時係日本有D醃漬物真係唔係人人岩食 不過呢到每個配菜都好好味 同感受到都有用心整吾子果醬配炸飯團波波 - 外皮好脆口 脆得黎又唔會有飯焦痴牙既風險 加上面頭既自家製果JAM, 好清新芥末醬昆布青瓜  - 芥末醬昆布點綴得非常好。脆脆地, 但又有芥末既香辣。配上青瓜既爽口質感, 好夾咖哩豆牙 - 第一次豆牙配咖哩味食。好特別紫蘇玉子燒 - 口感入面於係有CHEESE咁. 好RICH盛惠 $108甜品叫左4.3 牛乳富士山奶酪 🗻🍮本身對
好耐之前見朋友ig post過去呢間餐廳
今日難得放假 同男朋友黎呢到chill下
係西營盤站C出口出, 之後就沿落山方向走
真係要行快兩步呀 沿途勁多鴿 成地都係雀屎 好危險
月見浮雲親子丼🍳
先講賣相已經好吸睛👀, 並唔係一般滑蛋面嘅親子丼

盛惠 $118

五品日常

咖哩豆牙 - 第一次豆牙配咖哩味食。好特別

紫蘇玉子燒 - 口感入面於係有CHEESE咁. 好RICH

盛惠 $108

甜品叫左4.3 牛乳富士山奶酪 🗻🍮
本身對富士山已經有個情意結, 每逢見到富士山圖案或形狀嘅東西都好想買, 野食亦都唔例外

呢個🍮好重奶味 尤其係上面雪頂果part, 至於下面藍色果part就偏甜嘅奶味 ,個口感好滑好綿, 做到PANNA COTTA既質感。店員將🍮送上黎果陣仲見佢shake下shake下, 令我諗起「震騰騰開心心羅拔臣」, 轉眼就食完啦, 可摸以要多一嚿?

盛惠 $48

味醂燉蘋果梳打

盛惠 $58

味道出到黎就偏淡 反而野飲底既蘋果粒就KEEP到好甜 價錢上係偏貴 不過一聽個飲品名就知道整呢杯野下左唔少功夫
⚠️ 雖然見到有walk-in客 不過都係建議大家網上訂位
⚠️ 雖然啲食物好啱打卡 不過呼籲大家唔好影太耐 要趁熱食
⚠️有幾張日式盤座嘅位 由於要除鞋關係 最好著返對冇穿冇爛嘅襪
⚠️用餐時間90分鐘
⚠️只收現金
⚠️沒有加一服務費但店員店長很友善
⚠️樓下有幾個位但主要餐桌係樓上 要行樓梯啊
$170 (Lunch)