今日同媽媽慶祝生日,因為媽媽早排好鐘意睇《華燈初上》,就為佢揀左呢間超精緻嘅台式餐廳。一入到去就見到好多打卡點,裝修得勁靚,係高級得黎又好神秘嘅感覺,我同媽媽都忍唔住未食野先打卡🤣除左環境靚之外,食物更加係無可挑剔😋由前菜到湯品,主菜到飲品,每樣野都充滿驚喜,回味無窮,連嘴刁嘅爸爸都讚不絕口😋首先係前菜,話梅小山藥,山藥非常清甜爽脆,配合話梅酸酸甜甜咁,好開胃!仲有白滷水九孔鮑魚,一上到枱已經超香,鮑魚新鮮爽口,配合埋好入味嘅煙靭年糕,簡直係Perfect match!再叫左一個蟹肉蛋白泡泡脆米金湯,有好豐富嘅口感,軟軟嘅蛋白泡泡加上脆卜卜嘅脆米,加上有絲絲蟹肉嘅濃湯,令人一試難忘☺️☺️呢道係鹽酥波士頓龍蝦脆角豆金瓜同黑松露鮮百合花,前者炸得金黃鬆脆,有少少避風塘嘅感覺,側邊仲有d炸南瓜同秋葵,好惹味~後者有超濃郁嘅黑松露味,我都未試過就咁食鮮百合花,個口感又幾得意喎,有少少似食緊好香嘅薯蓉咁。最後食埋個鐵板香煎一口鵝肝牛小排同八斗子炒飯,非常滿足😋鵝肝牛小排唔使講,簡直係我嘅最愛,呢個配搭真係冇得輸!另外炒飯係超足料,基本上食料多過食飯,兩老食得超級開心😋😋😋餐廳無論環境、食物、飲品、

餐廳無論環境、食物、飲品、服務方面都好出色,仲好有心思,真係對得住呢個價錢,一定會再番黎食過!
  • 蟹肉蛋白泡泡脆米金湯
  • 話梅小山藥